Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse designers gebruiken fruitschillen om meubels te maken

Het Milanese bedrijf Krill Design streeft ernaar de hoeveelheid afval te verminderen door meubels te produceren met een biologisch afbreekbaar biomateriaal genaamd Rekrill. Dit materiaal, gemaakt van fruitafval, sinaasappelzaden en koffiedik, is volledig organisch en kan herhaaldelijk worden gebruikt zonder afval te genereren. De producten, waaronder boekensteunen, krukjes, klokken, schalen en een lamp genaamd Ohmie, worden gemaakt via een vierstappenproces. Eerst wordt het voedselafval gedroogd en tot fijn poeder vermalen. Vervolgens wordt het poeder vermengd met een biologisch afbreekbaar plastic alternatief genaamd polyhydroxybutyraat (PHB).



De resulterende samenstelling wordt omgezet in een filament en gebruikt in een 3D-printer. Het eindproduct is stevig, vergelijkbaar met hout, en kan worden hergebruikt zonder afbraak, tenzij het in aanraking komt met water, bacteriƫn of zuur. Krill heeft samengewerkt met bekende merken zoals Sanpellegrino en Four Seasons en heeft deelgenomen aan projecten zoals Co.ffee Era om koffieafval te verminderen. Hoewel Rekrill duurder is dan gewoon plastic, compenseert elke kilogram ervan een kilogram aan CO2-uitstoot. Krill experimenteert ook met andere voedselresten en streeft ernaar de productieprocessen efficiƫnter en milieuvriendelijker te maken. Uiteindelijk wil het bedrijf Rekrill-filamenten verkopen, zodat mensen en bedrijven hun eigen 3D-geprinte producten kunnen maken.

Bron: CNN

Publicatiedatum: