Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slaap je écht slechter door blauw licht?

Veel mensen ervaren dat blootstelling aan licht in de avond, vooral blauw licht, hun slaap kan verstoren. Vaak rijzen vragen op over hoeveel uur voor het slapengaan men blootstelling aan blauw licht moet vermijden en wat de effecten van blauw licht op de hersenen zijn. Er wordt gesteld dat blauw licht een negatieve invloed heeft op de productie van melatonine.Merijn van de Laar, een slaapwetenschapper en een kennispartner van Beter Bed, let uit dat het tegenwoordig het heel gebruikelijk is om voor het slapengaan blootgesteld te worden aan blauw licht, bijvoorbeeld door tv te kijken of op de telefoon social media te checken.

Het is essentieel om te begrijpen dat vrijwel al het (omgevings)licht invloed heeft op de slaap, waarbij de intensiteit van het licht van cruciaal belang is. Lichtsterkte wordt gemeten in lux, waarbij daglicht ongeveer 10.000 lux is. Het lijkt erop dat de intensiteit van het licht meer impact heeft op de kwaliteit van de slaap dan de kleur van het licht, zoals bijvoorbeeld blauw licht.

Bron: Beter Bed

Publicatiedatum: