Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100-jarig bestaan Häfele in teken van innovatiekracht, moed en optimisme

Dit jaar viert Häfele haar 100-jarig bestaan! Een bedrijf met een verhaal. Want wat begon als een tweemanszaak in het Duitse Zwarte Woud, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider.

Van tweemanszaak tot marktleider
In 1923, wanneer de inflatie in Duitsland op zijn hoogst is, nemen de nog jonge Adolf Häfele en Hermann Funk hun lot in eigen hand en zij richten op 1 december de speciaalzaak.

“Erzeugnisse der Eisenwaren- und Werkzeugindustrie”op. Het nog jonge bedrijf specialiseert zich in materiaal voor meubelmakers en verhuist naar Nagold in het Zwarte Woud, het toenmalige centrum van de meubelindustrie. In 1971 verschijnt de eerste “Der Groβe Häfele", 's werelds grootste catalogus voor meubelbeslag en accessoires en is nu wereldwijd in meer dan 20 talen verkrijgbaar. In oktober 1986 wordt Häfele B.V. actief op de Nederlandse markt met de opening van een kantoor in het centraal gelegen Apeldoorn. De eerste Nederlandse versie van “De Grote Häfele” komt 3 jaar later uit in 1989. Het begin van De Grote Häfele als hét naslagwerk voor meubel- en bouwbeslag in de Nederlandse meubelbranche. In 2004 wordt de Nederlandse website gelanceerd; het startpunt van de focus op online verkoop. Dankzij deze digitale stap is de groei sterk in de jaren sindsdien. Mede als gevolg van deze groei is de 3e verhuizing van het kantoor een feit. In 2020 betreedt Häfele Nederland een open en inspirerend nieuw kantoor aan de Tweelingenlaan 46 in Apeldoorn.

CEO-overdracht
Wat begon als een familiebedrijf, blijft een familiebedrijf. Afgelopen 20 jaar stond Sibylle Thierer aan het roer van de multinational.

"Zonder beslag zijn meubels niet meer dan een stapel planken."

Deze uitspraak, die ze in 2007 deed, was treffend en maakt de basis en het belang van het Häfele assortiment direct duidelijk. Het maakte meubelbeslag van een onopvallend tot een onmisbaar element voor planners, ontwerpers en medewerkers in de meubelindustrie.

Afgelopen januari droeg Sibylle Thierer haar functie over aan de nieuwe CEO Gregor Riekena, die jarenlang diverse functies bekleedde bij Häfele. De 45-jarige Riekena wordt nu de tweede niet-familiale CEO van de Häfele Groep.

Meer informatie:
Häfele Nederland
www.hafele.nl

Publicatiedatum: