Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FOTOREPORTAGE

Design District: 7111 bezoekers over de vloer

Op 24, 25 en 26 mei konden interieurprofessionals in de Van Nelle fabriek te Rotterdam genieten van het 'nieuwste en beste' op het gebied van interieurdesign. Tijdens de 20e editie van Design District pakte de vakbeurs groot uit, met (weer) drie gevulde hallen en 208 merken op de beursvloer. De vakbeurs kreeg welgeteld 7111 bezoekers over de vloer.


Bekijk hier de gehele fotoreportage van Design District 2023.

De stemming onder de exposanten én bezoekers was verrassend positief. ''Een goed aanbod qua exposanten en hun producten,'' klonk het van meerdere vakbezoekers die een dagje naar Rotterdam afreisden om de nieuwste producten te spotten op deze vakbeurs. Ook exposanten waren dik tevreden. Al op de eerste beursdag werd veel verwacht en het bezoek kwam ook direct goed op gang. De dagen die volgden werden eveneens goed bezocht, en dit was ook vooraf al aangegeven door het recordaantal bezoekers die zich hadden aangemeld. Uiteindelijk trok de vakbeurs 7111 belangstellenden. 

Exposanten blikten tevreden terug en waren weer blij met de 'oude versie', waarin drie hallen gevuld waren met het 'beste design'. Ook de buitenplek was creatief opgezet om te genieten van het mooie weer en een hapje en een drankje. In de smalle gang naar hal 2 konden bezoekers genieten van de prachtige kunstwerken van de leerlingen van Willem de Kooning Academie.

Gespot
De redactie van Wonen360 bezocht ook de vakbeurs en is het volgende opgevallen:
- Veel kleur: Opvallend veel kleur te zien tijdens de 20e editie. Van behang, meubelstoffen, verlichtingsarmaturen, de stands tot in meubels. Kleur wordt overal toegepast
- Duurzaamheid, dit thema was niet te missen en daar kan vrijwel niemand meer omheen. In vrijwel elk (nieuw) ontwerp wordt nagedacht over duurzaamheid: het creëren van ontwerpen met (volledig) recyclebare materialen, met aandacht voor het milieu.
- Travertin was een materiaal dat we veel terug zagen bij met name keramiek bedrijven.
- Opvallend was dat meerdere exposanten ''Van kantoor naar woninginrichting-ontwerpen'' presenteerden. Waar zij eerst de focus op enkel de projectmarkt legden, wordt deze nu ook steeds meer naar de retail getrokken.
- Veel bedrijven hadden naast indoor- nu ook outdoorproducten in hun collectie. Outdoor wordt steeds meer met indoor in contact gebracht, de lijnen vervagen steeds meer, buiten loopt door naar binnen en vice versa. 
- En de bouclé stof, is nog steeds helemaal trendy en werd dus nog veel gespot op de beurs bij met name meubelstoffen.
- Designklassiekers in een nieuw jasje. Veel modellen die jaren geleden op de markt zijn gebracht, waren terug te zien in een hedendaags jasje met nieuwe kleuren en materialen.

Bekijk hier de fotoreportage van Design District.



Meer informatie:
Design District
www.designdistrict.nl