Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Vermijd schimmelvorming op deze 4 plekken

Schimmelgroei kan een groot probleem zijn in huizen en gebouwen. Schimmel gedijt goed in vochtige omstandigheden en kan zich snel verspreiden, waardoor het niet alleen een esthetisch probleem is, maar ook een gevaar voor de gezondheid kan vormen. Het is daarom belangrijk om te weten waar schimmelgroei vaak voorkomt, zodat je er snel op kunt reageren. Hieronder worden vier van de meest voorkomende plekken besproken waar schimmel in huis ontstaat.



Badkamer
De badkamer is een vochtige omgeving en een van de meest voorkomende plaatsen waar schimmelgroei ontstaat. Schimmel gedijt goed in vochtige omstandigheden en de badkamer biedt de ideale omgeving voor schimmels om te groeien. Condensatie en vocht van het douchen en baden kunnen zich ophopen in de badkamer en schimmelgroei veroorzaken.

Om schimmelgroei in de badkamer te voorkomen, moet je zorgen voor goede ventilatie. Installeer bijvoorbeeld een ventilator of laat een raam openstaan tijdens het douchen en baden. Maak de badkamer regelmatig schoon en droog het oppervlak na het douchen of baden.

Keuken
De keuken is een andere vochtige omgeving die gevoelig is voor schimmelgroei. Waterdruppels van de gootsteen, vaatwasser of wasmachine kunnen zich ophopen en schimmel veroorzaken. Voedselresten op het aanrecht en in de gootsteen kunnen ook bijdragen aan schimmelgroei. Je kunt schimmelgroei in de keuken voorkomen door te zorgen voor goede ventilatie. Installeer bijvoorbeeld een afzuigkap en gebruik deze tijdens het koken en afwassen. Het is ook belangrijk om de keuken regelmatig schoon te maken, en om ervoor te zorgen dat er geen voedselresten blijven liggen.

Kelder
De kelder is een donkere en vochtige omgeving die vaak wordt verwaarloosd en waar schimmelgroei kan ontstaan. Door vocht dat via de vloer of de muren binnendringt, kan de kelder vochtig worden en schimmelgroei veroorzaken. Schimmel kan zich ook verspreiden vanuit andere delen van het huis, zoals de badkamer of de keuken. Je kunt schimmelgroei voorkomen door de kelder goed te ventileren. Zorg ervoor dat eventuele lekkages of scheuren in de muren of de vloer worden gerepareerd. Verwijder eventueel vochtig materiaal uit de kelder, zoals oude tapijten of kartonnen dozen.

Slaapkamer
De slaapkamer lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende plaats voor schimmelgroei, maar het kan toch voorkomen. De slaapkamer kan vochtig worden door ademhaling en transpiratie tijdens de slaap. Dit vocht kan zich ophopen en schimmelgroei veroorzaken. Ook in deze kamer moet je weer zorgen voor een goede ventilatie om schimmelgroei te voorkomen. Zet bijvoorbeeld een raam open tijdens het slapen of gebruik een luchtontvochtiger. Was beddengoed regelmatig en laat het goed drogen voordat je het weer opmaakt. Zorg er ook voor dat eventuele vochtproblemen in de slaapkamer, zoals lekkages of condensatie, worden aangepakt. Heb je momenteel schimmel in huis? Volg dan deze tips!

Publicatiedatum: