Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook eigen label met gepatenteerd product valt onder faillissement

Noord-Hollandse leverancier van hout, bouwmaterialen en woonproducten valt om

Dertig jaar lang konden klanten in Hoogkarspel terecht bij een houthandelaar voor allerlei soorten hout. Door de jaren heen had het bedrijf zich ontwikkeld leverancier van hout, bouwmaterialen en woonproducten voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Op een terrein van 15.000m² waren niet alleen 30.000 producten te vinden, ook konden bezoekers er de showroom en een winkel vinden.



Toch komt er een eind aan het verhaal van Bakker Bouwen & Wonen, de handelsnaam van Bakker dé Houthandel. Vandaag (19 april) heeft de rechtbank Alkmaar de onderneming in staat van faillissement verklaard. Daardoor komen 20 mensen op straat te staan. Als curator is Kuno Cerutti aangesteld.

Het bedrijf maakte in januari 2022, als één van de eerste spelers in de houtbranche, een stap in het toegankelijk maken van circulair bouwen. De leverancier nam vanaf december 2021 gereviseerd bouwhout op in het assortiment. Het Noord-Hollandse bedrijf was hiermee de pionier in de transitie naar circulair bouwen. Het landelijk streven is een circulaire economie in 2050. 

Multigarant
Ook de firma Multigarant, gevestigd op hetzelfde adres als Bakker Bouwen & Wonen, is failliet verklaard. De onderneming is volledig gericht op de Multigarant plank, bestaand uit een gepatenteerde top laag van massief hout, aangebracht op een onderlaag van multiplex.

Meer informatie:
Bakker Bouwen & Wonen | Multigarant
Oosterwijzend 1a
1616 LE Hoogkarspel
www.bakkerdehouthandel.nl
www.multigarant.nl

Publicatiedatum: