Forse loonsverhoging voor werknemers in de bouwtoelevering

FNV-leden konden tot gisteren 27 maart stemmen over het nieuwe onderhandelingsresultaat voor de cao Hibin. Het resultaat hiervan: 85% van de stemmen zijn voor het nieuwe onderhandelingsresultaat en 15% stemt tegen. Ook de leden van de andere bonden hebben voor het onderhandelingsresultaat gestemd. Daarmee is de nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2023 tot 1 april 2024 een feit en zijn de stakingen van de baan.Het FNV organiseerde kort geleden twee online vragensessies en zijn bij diverse bouwgroothandels langs geweest.  Zo konden ze de inhoud van het resultaat toelichten. "Wij zijn trots! Niet alleen op het resultaat. Maar ook op onze kaderleden en op alle actievoerende leden. Zonder de leden van de FNV was dit nooit tot stand gekomen", aldus het FNV.

Afspraken nieuwe cao
Cao-looptijd tot van 1 januari 2023 tot 1 april 2024

  • Per 1-7-2023  6% + €75  (heb je al een loonsverhoging gehad volgens het advies van de Hibin aan de werkgevers, dan wordt dit verrekend)
  • Een eenmalige uitkering van €1100,- bruto voor die bedrijven die het advies van de Hibin (2,5% + €50,-per 1-1-2023) ) niet hebben gevolgd en dus geen loonsverhoging hebben doorgevoerd.
  • Een eenmalige uitkering van €350,– bruto voor die bedrijven die wel ons voorstel hebben gevolgd.
  • Hibin leden zullen de eenmalige uitkering z.s.m. doorvoeren.
  • Een verplichte reiskostenregeling voor iedereen. Dit geldt alleen als er geen reiskostenregeling is afgesproken binnen je bedrijf.

Hiermee komt de gemiddelde loonsverhoging op 8,4 %.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.