Eenvoud en een herkenbaar lijnenspel kenmerken de collectie

Table du Sud introduceert designsamenwerking met Studio Verbaan

Table du Sud werkt graag met creatieve vernieuwers. Zo ook dit keer middels een designsamenwerking met het Rotterdamse duo Studio Verbaan. De merken bundelen hun krachten door samen twee prachtige eettafels te ontwerpen - en het resultaat mag er zeker zijn.

Table du Sud x Studio Verbaan collectie
De stijl van Studio Verbaan typeert zich door eenvoud en een herkenbaar lijnenspel en laat dat nou precies de basis vormen voor de tafels die in samenwerking met Table du Sud zijn gemaakt.

De collectie bestaat uit twee eettafels; een semi-ovale en een semi-ronde, ook wel druppelvormige tafel. De sierlijkheid van de vorm van het blad wordt gecombineerd met een conisch en half open onderstel, wat zorgt voor een chique en moderne uitstraling. De tafels worden net als de rest van de Table du Sud-collectie op maat gemaakt, wat betekent dat de koper zelf de maat, kleur en diverse andere opties kan bepalen. Hierdoor kan de tafel optimaal worden afgestemd op de rest van het interieur.

“Tijdens onze eerste bespreking vielen we eigenlijk meteen voor bepaalde objecten van Studio Verbaan, welke uiteindelijk ook ten grondslag hebben gelegen aan het design van de tafels”, aldus Teun Antonissen, oprichter Table du Sud.

Studio Verbaan
Studio Verbaan is in 2019 opgericht in Rotterdam door Solange Frankort en Jordi Verbaan. Na een tijdje individueel gewerkt te hebben, besloten ze om de handen ineen te slaan om te bekijken wat ze samen kunnen bereiken. Jordi’s kracht als ambachtelijk houtbewerker matcht goed met Solange, die we het best kunnen omschrijven als conceptueel kunstenaar. Studio Verbaan werkt daarnaast, net als Table du Sud, op bestelling. Dit betekent dat er geen grote voorraad wordt aangehouden of dat er overproductie is, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het concept. 

Table du Sud
Table du Sud is vooral bekend door de tafels op maat die worden gemaakt in de eigen werkplaats in Heeze door ambachtslieden met echte passie voor het vak. Deze werkplaats wordt ook wel ‘Het kloppende hart van Table du Sud’ genoemd en is opgericht door twee jonge broers die het avontuur begonnen met een bartafel in de schuur van hun ouders. Binnen zeven jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met meer dan 100 werknemers en een omzet van bijna 21 miljoen in 2022. Daarnaast biedt het merk een groot aanvullend assortiment meubels op maat.

Naast kwaliteit, design, maatwerk en gebruiksvriendelijkheid is duurzaamheid een belangrijke pijler voor Table du Sud. Zo koopt het bedrijf alleen in bij partijen met de juiste duurzaamheidskenmerken en werkt het samen met samen met Trees for All, een stichting die CO2 compenseert en nieuwe bomen plant. De energie voor de bedrijfsvoering wordt, door de plaatsing van 1.800 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor, duurzaam verkregen.

Meer informatie:
Table du Sud
www.tabledusud.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.