Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'96 procent was tevreden over het beursaanbod'

Comeback ISH goed voor 154.000 bezoekers uit 54 landen

Tastbare oplossingen voor het bereiken van klimaatbeschermingsdoelen in de bouwsector stonden centraal op de ISH in Frankfurt am Main. De sanitair-, verwarmings- en klimaattechniekindustrie wees de weg naar een duurzamere toekomst: decarbonisatie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en meer energie-efficiëntie zijn aan de orde van de dag. De toonaangevende internationale vakbeurs vierde een indrukwekkende comeback en overtrof de verwachtingen, zo laat de organisatie weten.



De ISH maakte een indrukwekkende comeback als mega-industrie-evenement. De internationale sanitair-, verwarmings- en klimaattechnische industrie maakte gebruik van de vijf beursdagen van 13 tot en met 17 maart om intensief te netwerken, innovaties te ervaren en zaken vooruit te helpen. 153.734 bezoekers uit 154 landen waren meer dan tevreden en grepen na een pauze van vier jaar vanwege de pandemie de gelegenheid aan om zich te informeren over de status quo en de toekomst van de verwarmingstransitie in de bouwsector en duurzame watervoorziening. Wolfgang Marzin, voorzitter van de raad van bestuur van Messe Frankfurt: "ISH voldeed ruimschoots aan de verwachtingen van onze klanten en kwam precies op het juiste moment om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan, zoals klimaatbescherming en leveringszekerheid."

De hoge sociaal-politieke relevantie van de ISH werd onderstreept door de belangstelling van vooraanstaande politieke vertegenwoordigers. Bij de opening van de beurs pleitte de Duitse minister van Volkshuisvesting, Stedelijke Ontwikkeling en Bouw Klara Geywitz voor verstandige overgangsperioden, sociale demping en openheid voor technologie bij het doorvoeren van de warmtetransitie. Ook de minister-president van de deelstaat Hessen, Boris Rhein, en de minister van Economische Zaken van Hessen, Tarek Al-Wazir, maakten van de gelegenheid gebruik om marktklare oplossingen te bespreken met de exposantenindustrie. Ook Stephanie Wüst, gemeenteraadslid van Frankfurt en voorzitter van de Raad van Toezicht van Messe Frankfurt, liet de gelegenheid niet voorbijgaan om de ISH te bezoeken.



2.025 exposanten uit 54 landen bezetten het gehele beursterrein van Frankfurt en toonden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarming, klimaat- en ventilatietechniek, intelligente woning- en gebouwautomatisering, modern en duurzaam badkamerdesign en innovatieve installatietechniek. Als belangrijk onderdeel van de energietransitie waren met name warmtepompen, hout als energiebron en alternatieve vormen van opslag van belang. Verdere aandachtsgebieden waren het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in de sanitair-, verwarmings- en airconditioningbranche en de demografische verandering, die vraagt ​​om badkamers die geschikt zijn voor ouderen en zorgbehoevenden. Innovatieve ventilatiesystemen en contactloze armaturen, die in de nasleep van de pandemie aan belang winnen, stonden op de agenda, evenals nieuwe ideeën voor het besparen van materialen en hulpbronnen in de badkamersector. In het uitgebreide evenementenprogramma van de beurs werden de belangrijkste trends gepresenteerd en bediscussieerd door experts.

Ongeveer 154.000 bezoekers, waarvan 44 procent uit het buitenland, wisten de beurshallen te vinden. Na Duitsland waren de belangrijkste bezoekende landen Nederland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, België, China, Groot-Brittannië, Polen, Oostenrijk en Turkije. De hoge tevredenheid toont aan dat hun reis de moeite waard was. Volgens een onderzoek van de Messe Frankfurt zag 94 procent de doelstellingen van hun beursbezoek behaald en was 96 procent tevreden over het tentoonstellingsaanbod. 52 procent van de bezoekers verwacht dat de economische situatie in de branche zal verbeteren.

ISH 2023 is aangevuld met de Digitale Uitbreiding, die open is tot 30 april 2023. Hier zijn onder andere opnames van de colleges uit het ondersteunende programma on-demand beschikbaar. De ISH Digital Extension registreerde aan het einde van de beurs 106.932 contacten.

De volgende ISH vindt plaats van 17 - 21 maart 2025.

Publicatiedatum: