Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ecologische heideschapenwol machinaal verwerkt tot dekbedden

Dinamo Fonds steunt schaapherder met duizenden euro’s voor start-up Herders Bed

Het Dinamo Fonds steunt schaapherder Daniel Versteegh uit Doorn met zijn start-up Herders Bed, die ecologische heideschapenwol machinaal verwerkt tot dekbedden. Met de stimuleringsbijdrage van 10.000 euro kan hij de nodige faciliteiten voor de productie en de verkoop vergroten om zo meer wol van schaapskuddes te gaan verwerken. Dat meldt het platform Duurzaam Ondernemen.

Herders Bed, opgericht in 2020, is ontstaan vanuit de missie te willen investeren in het voortbestaan van Nederlandse herders en hun schaapskuddes. Ze werken enkel samen met herders van traditionele schaapskuddes die werkzaam zijn in duurzaam natuurbeheer.



Van kleine naar grotere schaal
Herders Bed ontwikkelt een eindproduct waarin de stugge wol van heideschapen verwerkt kon worden; een dekbed van zuiver scheerwol met een tijk van 100% biologische fair trade katoen. "Onze dekbedden werden in eerste instantie op kleine schaal ontwikkeld, in samenwerking met de Stichting Schaapskudde Doorn. Ze bleken echter zo populair dat we op zoek zijn gegaan naar manieren om op grotere schaal te kunnen produceren", meldt het bedrijf op de website.



Jaarlijks 1,5 miljoen kilo aan wol vernietigd
"Het zijn deze schapen die de mooiste en meest duurzame wol van Nederland produceren. Helaas wordt vrijwel al deze wol op dit moment vernietigd omdat ze geen toepassing kan vinden in producten. Alleen in Nederland wordt er al 1,5 miljoen kilo aan wol vernietigd", aldus Herders Bed, die dit schandalig vindt. Daarom maken ze met dit natuurproduct duurzame wollen dekbedden. Dekbedden die bijdragen aan de nachtrust én ondertussen ook bijdragen aan duurzaam natuurbeheer met (traditionele) schaapskuddes.



Puur natuur
De wol van de schapen vormt de basis van ieder dekbed. "Onze schapen maken het verschil doordat zij echt in de natuur leven. Gehoed door hun herders onderhouden ze de natuur in de nationale parken en heidegebieden van Nederland." Hun voedsel bestaat uit wilde grassen, jonge boompjes en heide. Geen bespoten voer. Geen krachtvoer (genetisch gemanipuleerd en geïmporteerd).

Meer informatie:
Herders Bed
info@herdersbed.nl
www.herdersbed.nl

Publicatiedatum: