'Sterke ondernemingen: regisseursrol voor krachtig Noord-Holland'

De Eekhoorn Dutch Furniture gastheer voor overhandiging manifest VNO-NCW West

VNO-NCW West was vorige week te gast bij De Eekhoorn Dutch Furniture. Tijdens deze bijeenkomst, gefaciliteerd door Jos de Smit. werd het manifest 'Sterke ondernemingen: een regisseursrol voor een krachtig Noord-Holland' aan een delegatie van D66 Noord-Holland (waaronder lijsttrekker Amélie Strens en Sijmen Mülder) overhandigt.

De Noord-Hollandse ondernemers, verenigd via VNO-NCW West, hebben het verkiezingsmanifest geschreven met het oog op de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023.

VNO-NCW West pleit o.a. voor de volgende punten:
- Door de capaciteit van het OV uit te breiden en regionale verbindingen te verbeteren wordt het OV een aantrekkelijk alternatief voor de auto.
- Er dient ondersteuning te zijn vanuit de Provincie Noord-Holland voor initiatieven via het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN), Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Omgevingsdienst Noord-Holland Noord - ODNHN, en Omgevingsdienst IJmond die bedrijventerreinen helpen verduurzamen.
- Betrek het regionale bedrijfsleven intensief bij het formuleren van een omgevingsvisie. Daar maken onder andere een visie op wonen, detailhandel, horeca en bedrijventerreinen deel van uit. Alleen dan wordt gewaarborgd dat voldoende rekening wordt gehouden met economische aspecten. Neem hierin ook de gevolgen van het veranderende klimaat mee, waterberging op bedrijventerreinen is een belangrijk vraagstuk.

Het manifest is hier te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.