Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ikea brengt CO2-voetafdruk met 6% terug

Woensdag publiceerde Ingka Group – de grootste franchisenemer van het Ikea concept – het ‘Ingka Group Annual Summary & Sustainability Report FY22’. Dit rapport gaat over het financiële jaar 2022, dat loopt van september 2021 tot en met augustus 2022. Het rapport laat zien dat het Zweedse woonwarenhuis de CO2-voetafdruk met 6% heeft teruggebracht ten opzichte van het financiële jaar 2021. Sinds de nulmeting in het financiële jaar 2016 is de CO2-voetafdruk met 13,6% afgenomen. De afname van de CO2-uitstoot draagt bij aan de ambitie van Ingka Group om in 2030 klimaatpositief te zijn.



Ook Inter Ikea  Group - eigenaar van het Ikea concept en franchisegever - bracht de CO2-voetafdruk terug in het financiële jaar 2022. De CO2-voetafdruk daalde met 5% ten opzichte van het financiële jaar 2021. De afname van de CO2-uitstoot draagt bij aan de ambitie van Ikea om in 2030 klimaatpositief te zijn. Klik hier om het vandaag gepubliceerde ‘Ikea Sustainability Report FY22’ van Inter Ikea Group te lezen.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: