Project in Beeld:

Restylingproject van boetiekhotel Il Gattopardo di Lampedusa

Het recente restylingproject van het boetiekhotel Il Gattopardo di Lampedusa, door de architectuurstudio More, is uitgerust met Platek buitenverlichtingsarmaturen.

Il Gattopardo di Lampedusa, gelegen op het voorgebergte dat uitkijkt over de wateren van Cala Creta, is een historisch hotel op het gelijknamige eiland dat harmonieus past in het omringende landschap met zijn 10 kamers die afkomstig zijn uit evenveel dammusi (traditionele Siciliaanse stenen huizen), verschillend van elkaar qua bouw, maar verenigd door dezelfde stijl.De restyling werd aan de architectuurstudio More toevertrouwd door de eigenaars Sandra en Mario, samen met hun zoon Marco, die een gastvrije sfeer wilden creëren voor hun gasten en de intimiteit van een huis met een tijdloze geschiedenis. Zoals zij graag zeggen: 'Een thuis weg van huis'.

Zo besloot architecte Valentina Moretti (de oprichtster van More) de authentieke en wilde natuur en de geschiedenis van Lampedusa te respecteren, door te refereren aan de kleuren - die van de zee, de kusten en het land - die ook in de keuze van de afwerkingen en stoffen werden gebruikt. De architect zorgde ook voor het verlichtingsontwerp om de buitenpaden en -zones te verlichten en de ruimtes te definiëren met de discrete aanwezigheid van Platek-producten.De buitenruimtes - pergola's en terrassen - zijn opnieuw ontworpen met het oog op huiselijke intimiteit, net als de slaapkamers, die elk van elkaar verschillen. Echte en plein air salons worden afgewisseld met solaria, rotstuinen en waterpartijen. Hier vindt u pergola's die doen denken aan visnetten, gemaakt van strekmetaal in de tinten van natuurlijk messing, de enige accentkleur die voor het hele project is gekozen en die in veel details van de kamers aanwezig is. Ook de borstweringen en de toegangspoort zijn ad hoc ontworpen, gemaakt met touw om de integratie met de omgeving en met de tradities en ambachten van de zee zo organisch mogelijk te maken.


Platek werd gekozen voor de buitenverlichting omdat de producten uit het assortiment perfect kunnen samengaan met de omringende wilde natuur. Met name de bronzen lamp Flamingo, ontworpen door Sara Moroni, is de absolute protagonist in al zijn varianten: paal, vloer en muur. Een familie met een minimalistisch design gekenmerkt door maximale flexibiliteit. Slanke maar strenge lijnen voeren de boventoon. Het kundige gebruik van lichtpunten benadrukt de historische structuur en geeft tegelijkertijd intimiteit aan de buitenruimtes die speciaal zijn ontworpen voor degenen die zich willen ontspannen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.