Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Designbeurs OBJECT Rotterdam 2023

'Opvallende samenwerkingen kunst en design'

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari vindt designbeurs OBJECT plaats in het Rotterdamse HAKA-gebouw. Maar liefst 150 ontwerpers presenteren dit weekend hun werk. Deze editie laat de beurs een reeks opvallende samenwerkingen zien tussen ontwerpers en kunstenaars. Zo maakte interieurmerk KOKKE House een meubelserie in samenwerking met de kunstenaar Klaas Gubbels en combineert Sophie Walraven textielontwerpen van Sina Dyks met haar schilderijen. Dit jaar presenteren ook bekende interieurmerken als bøøt, Planq, Fést, Mokkō en Selé hun meest recente collecties tijdens de beurs. 


Rechts Sari Rikken.

Creatieve disciplines en kruisbestuiving
OBJECT representeert inmiddels naast ontwerpers een groeiende groep beeldend kunstenaars. Zo exposeren onder andere kunstenaars Joris Kuipers en Andrea Radai recente installaties. De Haagse kunstenaar Ai Hashimoto toont werk samen met lichtontwerper Studio Ingrid Roos en voor aanstormende kunstenaars Laetitia Delaunay en Suzanne Adelmeijer vormt OBJECT dit jaar hun debuut. “Wij denken niet in hokjes, het gaat om creativiteit en originaliteit, in de praktijk zie je ook steeds meer crossovers tussen creatieve disciplines. Voor kunstgaleries en beeldend kunstenaars vormt OBJECT een verrassende en verfrissende context. Daarbij vinden kunstwerken uiteindelijk ook hun weg naar het interieur”, aldus directeur van OBJECT Anne van der Zwaag. 

Wearables
Deze editie valt op dat sieradenontwerp bezig is aan een opmars. ”Nederland kent een rijke traditie op het gebied van sieraden en dat zien we ook op de beurs terug. Denk daarbij niet aan standaard armbanden en oorbellen maar bijzondere, draagbare items waarin design, kunst en mode samensmelten”, aldus Anne van der Zwaag. Zo toont Lindsey Fontijn sieraden van goud en zilver die zowel elegant als robuust zijn en ontwerpt het duo tweek-eek industriële oorhangers. Ontwerper Iris Nijenhuis is aanwezig tijdens OBJECT met sculpturale wearables en Weimin Zhu - dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Linking Bodies van de Rietveld Academie - presenteert er een reeks minimalistisch draagbare objecten. Zhu laat samen met een flink aantal andere pasafgestudeerde ontwerpers op het gebied van mode, product, lichtontwerp en interieur een fris geluid horen tijdens OBJECT 2023. 

Bekijk hier alle deelnemers 

OBJECT Rotterdam 2023
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari 2023 | 11.00-18.00 uur
Tickets zijn online en aan de deur verkrijgbaar en kosten € 16,50, kinderen onder 16 jaar gratis

Publicatiedatum: