Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage 'Destination: Design'

Het iconische Klokgebouw in Eindhoven zette haar deuren afgelopen paar dagen open voor de interieurprofessionals. De tweede editie van Destination: Design vond er plaats op zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 januari. En wat voor een editie! Het vakevent bracht er diverse designdisciplines samen onder een dak waar bezoekers kennis konden maken met tal van Nederlandse en internationale designmerken.

De verwachtingen waren hoog: een nieuwe locatie waar twee keer zoveel exposanten hun nieuwste collecties konden presenteren in vier hallen was zo uitverkocht. Omdat imm cologne dit jaar ook pas in juni plaatsvindt, was het een perfect podium voor de Nederlandse, Belgische en enkele andere internationale meubelfabrikanten (Duitsland, Italië, Zwitserland) om hun nieuwste collecties te tonen aan het professionele interieurpubliek. En dat is gelukt! 


Bekijk hier de foto's van het event.

Eenheid
Alle exposanten waren enthousiast, zo blijkt uit een rondgang van de redactie langs alle deelnemers. ''Vooral maandag was het bijna over de koppen lopen!''. Ook was het opvallend dat er veel Duitse bezoekers waren. Mede waarschijnlijk ook door de Duitse exposanten, die goed vertegenwoordigd waren. De eenheid die werd uitgestraald door overal de zachtgele gordijnen viel ook goed in de smaak. 'Iedereen is gelijk en de een overruled de ander niet met een imposantere stand!'

Daarnaast werden er veel orders geschreven. ''Waar blijft die recessie, waar we zoveel over lezen?', vertelde een exposant. ''We blijven maar orders binnenkrijgen! Het is wachten op wanneer het wat minder wordt.''

Gespot
Welke trends hebben wij gespot op het event? Een opsomming:
1. De organische vormen komen nog veel terug. In zowel vloerkleden, als bijvoorbeeld tafelmodellen, en dan met name salontafels in organische vormen.

2.  Klassiekers in modern jasje: om een voorbeeld te noemen, worden relaxfauteuils veelal 'oubollig' genoemd. Hier wil men echt vanaf, want de nieuwste gepresenteerde modellen waren dat van verre niet. We zagen heel veel relaxfauteuils in boucléstof, dat er super hip en trendy uitzag.
Veel bedrijven hebben al jarenlang designobjecten. Bij veel designmerken zagen we terug dat deze in frisse nieuwe kleuren werden gepresenteerd en uitgebreid met moderne functies, als hogere rugleuningen, draaifunctie, veel mogelijkheden qua bekleding stof/leer etc.

3. Trendkleur oudroze en paars: De trendkleur werd ook veel gespot. In bankmodellen, vloerkleden, poefen en gordijnstoffen.

Overtroffen
Een van de organisatoren, Hans Filippini, blikte op de laatste beursdag zeer tevreden terug. ''Deze editie heeft de verwachtingen overtroffen. Er zijn waarschijnlijk meer dan 2500 bezoekers geweest uit binnen- en buitenland. De opzet straalde rust uit en de hallen waren allemaal binnen no-time gevuld. Dat belooft weer wat voor de volgende editie,'' besloot Hans met een brede glimlach.

Bekijk hier de foto's van het vakevent. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.