Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michel Slag (Causeway Bay) over 100% waterdichte porseleinen collectie:

"Het glazuur en basismateriaal versterken elkaar, gaan een samenspel aan"

In oktober 2017 besloot Michel Slag het merk Causeway Bay op te richten. Voorheen werkte het bedrijf voornamelijk onder private label. Door meer dan 20 jaar ervaring in sourcing en productie voor klanten over de hele wereld én na het kaf van het koren te scheiden, kennen Michel en zijn team nu voldoende betrouwbare fabrieken waarmee een solide werkrelatie is opgebouwd.

"Lerend van de fouten van anderen (en de onze) en observerend hoe de detailhandel snel aan het veranderen was, werden we ons steeds meer bewust van de kloof in de markt. Daarom willen we onze klanten graag voorzien van de vraag naar basiscollecties van hoge kwaliteit", vertelt Michel.


Michel Slag, oprichter van Causeway Bay, tijdens de afgelopen editie van vakbeurs Trendz.

In- en outdoor
Causeway Bay biedt commerciële collecties aan voor binnen en buiten. Zoals de nieuwe porseleinen collectie die bestaan uit potten en vazen. “Sommige klanten vinden onze porselein en stoneware vazen zo mooi dat ze het sierobjecten op zich vinden”, zegt Michel.  
   
Daarnaast heeft het bedrijf uit Hengelo een nieuwe collectie handmade Stoneware. Deze onderscheid zich door de bijzondere kleur samenstelling. "Belangrijk in het werk is dat het glazuur en het basismateriaal elkaar versterken en een samenspel aangaan", legt Michel uit. "Het steengoed wordt daarom, na veel testseries, geglazuurd volgens eigen receptuur. Het keramische werk is op hoge temperatuur gebakken.”



Beide collecties kenmerken zich door simpele, vloeiende vormen en een zacht kleurenpalet. 100% waterdicht. "Tevens is deze bijzonder mooie ‘Artic’ en ‘Coral’ collectie 100% waterdicht, wat uiteraard een meerwaarde bied. Ze werd dan ook erg gesmaakt door geïnteresseerde kopers tijdens de afgelopen editie vakbeurs Trendz in Gorinchem."

Vervolgstap
Op dit succes wordt voortgeborduurd. In het najaar zal Causeway Bay met de nieuwe lijn 'Organic' komen. Deze zal beschikbaar zijn in de kleuren wit, beige en donker bruin… "brown is the new black!" Tijdens Trendz werd deze nieuwe lijn reeds voorgesteld en vele klanten hebben gereserveerd voor levering augustus/september 2023.

Populaire lijnen
Maar dit zijn niet de enige collecties die in de smaak vallen bij het publiek. Ook de Cement Light-collectie, verkrijgbaar in twee tinten grijs, doet het goed. Dit is een light weight, allround product dat het ganse jaar verkocht kan worden. Tevens heeft Causeway Bay op dit moment in de Creastone series twee nieuwe lijnen voorgesteld: Creastone Granite en Creastone Sandy beige. “Maar de bestaande Creastone Laterite grey en basic dark grey series blijven we, door de aanhoudende vraag, ook verder aanbieden”, besluit Michel.



Meer informatie:
Causeway Bay
Londenstraat 99
7559 KV Hengelo
+31(0)74 700 2335
info@causewaybay.nl
www.causewaybay.nl