Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een kijkje in de wereld van de taxidermie, met prijswinnend preparateur Daphne Plugers

Altijd al willen weten hoe een zoogdier wordt opgezet? Op woensdag 1 mei aanstaande, geeft de Museumwinkel.com in Nijmegen een kijkje achter de schermen. Dit keer met Daphne Plugers, Nederlands kampioen prepareren. Zij verzorgt de gehele dag prepareer-demonstraties waarin alle geheimen van het eeuwenoude vak aan bod komen.

Daphne, gespecialiseerd in het opzetten van huisdieren, heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen in april 2024 de titel Nederlands Kampioen behaald en ging met de meeste awards van de kampioenschappen naar huis. Ze deed mee met een Kangal Boerboel hond, een dwergmangoest en een vosmangoest.



Maar hoe gaat dat prepareren, oftewel opzetten, in zijn werk? Daphne laat het zien. Op woensdag 1 mei, in de meivakantie, geeft zij tekst en uitleg. Jong én oud is deze dag welkom om te komen kijken en vragen te stellen. De zes preparateurs van De Museumwinkel.com die in het prepareeratelier werken, vallen regelmatig in de prijzen bij Nederlandse én Europese Kampioenschappen.

Toegang is gratis, 'preppen' hoeft niet en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers krijgen op deze dag ook nog eens 15% korting op het gehele assortiment in de winkel. De demonstraties vinden plaats bij de Museumwinkel.com in de Van Welderenstraat 114 te Nijmegen.

Meer informatie:
De Museumwinkel.com
Van Welderenstraat 114
6511 MT Nijmegen
www.demuseumwinkel.com

Publicatiedatum: