Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handel met Rusland flink ingezakt

Door extra sancties en onzekerheden is de Nederlandse goederenhandel met Rusland flink gedaald. Dat ziet ING vooral in de uitvoer maar ook in invoer. Aanvankelijk bleef vooral de invoer van de categorie minerale brandstoffen en smeermiddelen nog redelijk overeind, maar recent - in de aanloop naar de inwerkingtreding van sancties op aardolie(producten) – zakte die ook ver weg. Zo wordt Rusland steeds minder belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat meldt ING.



Meer handelsbeperkingen met Rusland
Naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne begin 2022 geldt een EU-verbod voor de export naar Rusland van een aantal goederen. Dit zijn met name hoogwaardige producten die ook voor militaire doeleinden gebruikt kunnen worden. Ook is er een verbod op zaken doen met bepaalde personen en organisaties. Deze EU-sancties, die bovenop de reeds bestaande sancties naar aanleiding annexatie van de Krim in 2014 kwamen, proberen de Russische economie te raken, maar tegelijkertijd de Russische bevolking te ontzien, al speelt daar ook mee dat de EU de wereldwijde voedselleveringszekerheid niet in gevaar wil brengen.

Bron: ING

Publicatiedatum: