German Design Award 2023 voor badkuip met 'essentiële en tijdloze lijnen'

Dubbele onderscheiding bij German Design Award 2023 voor Hideo badkuipen: de badkuip TT-1770/Teatro wint in de categorie "Excellent Product Design - Bath and Wellness", terwijl de badkuip IN-2160/Infinity de speciale vermelding krijgt in dezelfde categorie "Excellent Product Design - Bath and Wellness".

De German Design Award wordt uitgereikt door de German Design Council, een non-profitorganisatie die is opgericht om de belangen van Duitse bedrijven op het gebied van design te behartigen, en is een van de meest prestigieuze prijzen voor uitmuntendheid die op internationale schaal in deze sector wordt bereikt.

Met deze twee projecten herleest Hideo Shimizu, oprichter en ontwerper van het merk, de traditionele badkuipen en geeft hij een nieuwe betekenis aan de onderdompeling in water. Meubelelementen die verder gaan dan hun directe bestemming en een symbolische dimensie krijgen, waarbij het Japanse concept van het bad als rite, voorbode van rust en ontspanning voor lichaam en geest wordt omarmd.

Zoals de jury opmerkte, vertaalt TT-1770/Teatro "het thema van het theater in een buitengewone badkuip met essentiële en tijdloze lijnen, ten gunste van een sociale ervaring die moet worden gedeeld." Teatro creëert een moment om comfortabel zittend in de badkuip te chatten, met de illusie dat men zich in de woonkamer bevindt. Het garandeert ook een comfortabele houding zowel zittend als het lichaam dieper in het bad te willen onderdompelen.

Terwijl de kronkelende IN-2160/Infinity, twee personen tegenover elkaar laat zitten en een gevoel van gevormd comfort geeft dat de rug, voetsteun en nek ondersteunt. IN-2160 is ontworpen met een lijn die de oneindigheid oproept en is gemaakt van Cristalplant® BioBase® Active, een zuiver materiaal met een matte, gebroken witte textuur met zijde-effect, waardoor de randen tot het uiterste kunnen worden uitgedund en door speciale vormgevingstechnieken soepele bogen ontstaan.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven