William v/d Vorstenbosch kijkt met goed gevoel terug op 2022:

"Steeds meer fabrikanten en dealers passen pCon applicaties toe in hun dagelijkse proces"

De ene na de andere fabrikant ging de afgelopen tijd in zee met EasternGraphics, dat bekend staat om haar pCon softwareproducten. Sinds dit jaar zijn de producten van Spoinq, Knoll International, Arco, Rofa, Bogaerts, Chameleon en nog 66 andere fabrikanten toegevoegd aan de productbibliotheken van pCon. Binnen de database van pCon software maken ze inmiddels gebruik van de gegevens van meer dan 550 fabrikanten ter ondersteuning van diverse verkoopprocessen. In Eindhoven zullen ze er ook het komende jaar weer alles aan doen om deze stijgende lijn door te trekken. Daarom starten er in het eerste kwartaal van 2023 weer een aantal nieuwe medewerkers.


Managing director William van de Vorstenbosch.

"Steeds meer bedrijven gebruiken de gratis én betaalde pCon tools om te tekenen, offreren en in hun website in te bouwen als lead generator of in de webshop of dealer bestelportaal", concludeert managing director William van de Vorstenbosch trots, terwijl hij terugkijkt op het afgelopen jaar. Zo is het aantal licenties voor de offertetool (pCon.basket) gestegen naar meer dan 900. Deze online tool zorgt ervoor dat het proces van offerte tot bestelling gestroomlijnd loopt.

William vervolgt: "Steeds meer fabrikanten en dealers passen pCon applicaties toe in hun dagelijkse proces en integreren deze in hun bestaande omgeving middels een API. Door onze integratie mogelijkheden willen steeds meer dealers en fabrikanten gebruik maken van onze datastandaard." De gratis inrichtingssoftware pCon.planner is in 2022 600.000 keer gedownload, in maar liefst 195 landen.

Processen efficiënter maken
Deze applicaties zijn voornamelijk ontwikkeld om processen efficiënter te maken. "De dealer wordt ontlast van alle beheerswerkzaamheden voor wat betreft de product data. De fabrikant houdt deze up-to-date en daarmee heeft de dealer altijd de juiste prijs en product eigenschappen beschikbaar", vult William aan.

Design District en Orgatec
Er zijn veel verschillende tools met eindeloze voordelen. Echter is het bij pCon een uitdaging om al deze mogelijkheden over te brengen. Vandaar dat beurzen een belangrijk moment zijn. "Design District en Orgatec waren een groot succes", zegt William. "In Rotterdam hebben we veel eindgebruikers kunnen spreken die graag wilden overstappen naar de gratis pCon.planner om inrichtingsvoorstellen te maken voor hun klanten. Mede door het grote aantal productbibliotheken van de fabrikanten en de gebruiksvriendelijkheid van het programma. Ook in Keulen hebben we heel wat lead s kunnen genereren."


Tevens werd er op de Duitse beurs een gloednieuwe gratis app gepresenteerd: pCon.scan. Met deze app kan een ruimte gescand worden, waarbij direct een 3D-model van de ruimte gemaakt wordt. Dit model kan vervolgens geëxporteerd worden naar pCon.planner of pCon.box.

Succes story’s
Toch vindt William de positieve verhalen van fabrikanten de beste 'reclame'. "Deze 
succes story’s helpen ook mee aan de groei van pCon in alle Europese landen. Steeds meer dealers stellen als eis dat fabrikanten hun producten in pCon aanbieden. Hierdoor heeft de dealer geen extra werk om de product data binnen zijn verkoopsysteem te onderhouden. Dit waarborgt de efficiëntie binnen een organisatie.

Laagdrempelig
Sommige fabrikanten hebben (nog) geen behoefte om het complete assortiment inclusief opties en prijzen in pCon te zetten, maar willen wel hun 3D modellen aanbieden in pCon. Maar William legt uit dat dit geen enkel probleem is. "Ook dit is mogelijk, hiervoor hebben we een pCon.catalog welke de fabrikant zelf kan vullen en onderhouden. Veel interieurarchitecten willen graag een 3D-model van een product kunnen toepassen in pCon.planner en dat is hiermee dan ook eenvoudig mogelijk

Ondertussen zitten ze bij pCon niet stil. Zo werken ze achter de schermen aan nieuwe oplossingen waarin BIM/IFC centraal zullen staan en focussen ze op het integreren van pCon applicaties in externe systemen ter optimalisatie van het bedrijfsproces.

Meer informatie:
EasternGraphics Benelux B.V.
Beemdstraat 1B
5653 MA Eindhoven
040 720 0650
info@easterngraphics.nl
www.pcon-solutions.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven