Ontwerp horecagelegenheid van Vincent van Duysen

Molteni&C huldigt Molteni Paviljoen in

Een grote uitbreiding van ongeveer 1.400 vierkante meter heeft de geografie van het hoofdkantoor van Molteni&C opnieuw vormgegeven, een symbool van het DNA en de waarden van het historische bedrijf uit Giussano en een nieuwe mijlpaal in de groei- en internationaliseringsstrategie van de groep.

"We zijn er trots op dat we in onze Compound een stuk architectuur kunnen huisvesten dat is ontworpen door onze creatief directeur, een nieuw eigentijds gebouw dat is geïntegreerd in de historische locatie en een teken is van de nieuwe weg van het bedrijf naar de toekomst.
de nieuwe weg van het bedrijf naar de toekomst", aldus Carlo Molteni, voorzitter van de Molteni Groep.

Het Molteni Compound uitbreidingsproject van creatief directeur Vincent Van Duysen komt een paar jaar na de ingrepen waarbij de indeling van het pand, inclusief de showroom en de hoofdingang, werd aangepast, tussen het midden van de jaren 80 en de jaren 90, en markeert het eerste door Van Duysen ontworpen architectuurproject binnen de grenzen van het bedrijf. De oorspronkelijke indeling dateert uit het begin van de jaren vijftig, waarvan de grootse trap, gevelbekleding en typische raamkozijnen nog bewaard zijn gebleven. De ronde pilaar bij de ingang is een duidelijk Rossi-architectonisch handelsmerk, dat ook te vinden is in het Aurora-huis in Turijn of in de Villalba-eenheid, terwijl de showroom, die intern is ontworpen door Luca Meda, minimaal is in zijn lineariteit en is ontworpen om de individuele designstukken te benadrukken. In de loop van de tijd zal het nog meer ingrepen ondergaan, waardoor steeds nieuwe settings ontstaan, die de warmte van het Molteni&C huis kunnen herstellen.

Naast de showroom, kantoren en productieruimte, herbergt de Molteni Compound een culturele ruimte die de geschiedenis van het bedrijf beschrijft: het Molteni Archief, de QallaM installatie ontworpen door Patricia Urquiola en het Molteni Museum, oorspronkelijk ingehuldigd in 2015. in 2015, vindt in 2021 een nieuw onderkomen in Glass Cube van Ron Gilad. De tentoonstellingsruimte van 400 vierkante meter tentoonstellingsruimte speelt met lege en volle ruimtes, glas en opvallende installaties die de geschiedenis van het bedrijf weergeven. Gilad herinterpreteert de kenmerkende thema's van de corporate identiteit via materialen - hout in de eerste plaats - kwaliteit, ervaring, technologie, industrie en vakmanschap, producten en collecties.

Deze compound getuigt van het verstrijken van de tijd en van de grote namen in de Italiaanse en internationale architectuur en design. en internationale architectuur en design, en vandaag, dankzij een aanzienlijke investering, MolteniGroup belangrijke nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie:
MolteniGroup
www.molteni.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.