Beddinghouse komt met 'eerste circulaire dekbedovertrek'

Beddinghouse komt naar eigen zeggen met het eerste dekbedovertrek gemaakt van post-consumenten afval. Voor het maken van dit overtrek wordt textiel ingezameld en gesorteerd. Door middel van een mechanisch recycleproces (het textiel wordt in stukjes gehakt en vervezeld) worden hier weer nieuwe garens van gemaakt. Om de kwaliteit hoog te houden worden de gerecyclede vezels gecombineerd met 70% regulier katoen. Bedding House zet hiermee als beddenproducent en distributeur de eerste stap naar een circulaire economie. Bedding House zet hiermee als beddenproducent en distributeur de eerste stap naar een circulaire economie, waarin minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Producten gaan langer mee, oude producten worden gerecycled en in nieuwe producten verwerkt. Dekbedovertrek Arvin heeft alle eigenschappen van ‘gewoon’ katoen flanel en vermindert daarnaast ook nog eens de impact op het milieu, doordat er minder nieuwe grondstoffen hoeven te worden gebruikt.
Duurzame verpakking
Bij het ontwerpen van de verpakking is gelet op de impact op het milieu. De tas waarin het overtrek zit is gemaakt van hetzelfde materiaal als het overtrek en is herbruikbaar. De banderol is gemaakt van FSC-karton. Op de verpakking staat een QR-code die je kunt scannen, om meer te weten te komen over onze samenwerking met Circular Dreams. Circular Dreams neemt gebruikt bedtextiel in en maakt deze producten na een kwaliteitscontrole opnieuw klaar voor hergebruik. Producten die niet door de kwaliteitscontrole komen worden gerecycled.Bespaar met flanel
Tevens lanceert Beddinghouse de campagne 'Bespaar met flanel'. Hiermee haken ze in op de actualiteit en geeft het bedrijf de warmte door. Door een flanellen dekbedovertrek (warme winterkwaliteit) te kopen kun je de thermostaat 's avonds omlaag draaien. 

Beddinghouse flanel is gemaakt van 100% hoogwaardig katoen, waardoor de overtrekken tot wel 200 wasbeurten mee gaan. Het katoen wordt aan beide kanten geruwd waardoor een flanel dekbedovertrek heerlijk warm aanvoelt.Meer informatie:
Beddinghouse
Vennestraat 8 
2161 LE Lisse
0252-419050
info@beddinghouse.com
www.beddinghouse.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.