Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kerstboombranche optimistisch over verkoop, ondanks inflatie en bezuinigingen

Vereniging voor Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) is optimistisch over de verkoop van kerstbomen aankomende maand. Door de inflatie en het WK voetbal was het even spannend, maar deze factoren zitten de verkoop volgens de voorzitter van de branche niet in de weg. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD).

Het zou zelfs nog kunnen dat de bomen oranje worden gespoten of met oranje decoratie artikelen worden versierd, vanwege het WK. "Als Nederland een paar rondes verder komt in Qatar kan daar een markt voor zijn”, aldus voorzitter en teler Gerald Krol. 

De voorzitter liet ook weten dat het WK juist een reden kan zijn om geen kerstboom in huis te halen, naast de economische crisis en de inflatie die veel consumenten toch in hun portemonnee raken. Ondanks dat ziet Gerald dat op kerstbomen vaak niet bezuinigd worden, omdat het gezellig is en de sfeer in huis haalt. Kunst kerstbomen zijn daarentegen wel veel duurder geworden. Toch verwacht de vereniging weer zo'n 2,5 miljoen kerstbomen te verkopen. Een zelfde verwachting als vorig jaar. 


Foto ter illustratie © Otto Kalman | Dreamstime.com 

Bron: AD

Publicatiedatum: