Recor Bedding trekt de natuur in

Recor Bedding staat op Meubelbeurs Brussel met een nieuwe stand in hal 6 (stand 107) en pakt uit met AURA, een collectie waarmee de Belgische fabrikant haar ambitie op vlak van duurzaamheid toont. Waar liggen mensen wakker van?
"Waar liggen mensen wakker van? Dat was de vraag die we ons stelden aan de start van de ontwikkeling van deze nieuwe collectie”, legt Adrien Corthouts, CEO van Recor Bedding uit. “Slechte matrassen... en het klimaat, uiteraard. Daar liggen we allemaal wakker van. Als consument en als bedrijf. We hebben nog een weg te gaan, maar met deze collectie zetten we alvast een paar heel grote stappen op vlak van duurzaamheid en tonen we onze ambitie."

AURA, Inspired by Nature
AURA is een duurzame collectie, geïnspireerd door de natuur en zijn prachtige vormen, lijnen en kleuren. De matrassen, boxsprings en lattenbodems worden vervaardigd met zoveel mogelijk duurzame, natuurlijke, gerecycleerde en recycleerbare materialen.

Herontdek je diepste, natuurlijke slaap
AURA Renew matras met gelatexeerd paardenhaar

De AURA collectie omvat vijf duurzame en ergonomische matrassen die zijn uitgerust met de door Recor Bedding ontwikkelde en gepatenteerde RECOIL® pocketveer. Niet alleen de kern, maar ook het kader van de AURA matrassen is uitgerust met pocketveren, wat de ventilatie en levensduur van de matrassen alleen maar ten goede komt.

Elke matras heeft een unieke samenstelling. De RENEW matras, bijvoorbeeld, heeft een comfortlaag van gelatexeerd paardenhaar, een hoes van 100% natuurlijke damast en een vulling van duurzaam Texelwol.

“Ook wat schuim betreft zoeken we naar materialen met een kleinere ecologische voetafdruk zoals Pantera Origin Bio in de RESET matras", legt Dirk Nelissen uit, Productie Manager van Recor Bedding.  “Al het hout dat we gebruiken bij de productie van de bedden en lattenbodems is FSC gecertificeerd en is dus verantwoord ontgonnen.”

Functie en design
De AURA collectie introduceert acht bedden met een uitgesproken design en interessante functies. Model Yasmin, bijvoorbeeld, is uitgerust met een elektrische verstelbare hoofdsteun en geïntegreerde USB aansluiting. Zo kan u ook in bed genieten van een perfecte ruggesteun om te lezen of TV te kijken.


Model Yasmin

Ontdek de hele AURA collectie op Aura Recor Bedding 

Op en top Belgisch
Recor Bedding is een Belgisch familiebedrijf. “We zijn er trots op dat we al onze producten nog steeds lokaal produceren in Limburg. Dat doen we trouwens al meer dan 70 jaar!", aldus Adrien Corthouts. “Van design tot productie, van houtwerk tot stoffering, van stikwerk tot verpakking, het hele proces gebeurt in ons eigen atelier in Genk.”

Een boom voor elke matras
Om haar duurzaamheidsambities kracht bij te zetten, heeft Recor Bedding samen met Go Forest 200 bomen geplant in Gomery (België). Het Recor Bedding bos zal alleen maar groeien, want voor elke geproduceerde AURA matras plant de Belgische fabrikant een extra boom.

Klik hier om het Recor Bedding bos te bekijken via satelliet

Samen klinken op Beurs Brussel?
Bezoek de Recor Bedding stand op Beurs Brussel van 6 tot 9 november, hal 6 stand 107.

U bent ook van harte welkom op de receptie die Recor Group organiseert op de stand van Recor salons, hal 5 stand 405. Op maandagavond vanaf 19u kan u genieten van een glaasje champagne, lekkere hapjes en live muziek!

Schrijf je hier in.Meer informatie:
Recor Bedding
www.recorbedding.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.