Geïnspireerd door Japanse rituelen en vakmanschap

"Badkamer van Duravit wordt steeds meer een plaats van retraite en ritueel"

Geïnspireerd door traditionele Japanse rituelen en vakmanschap heeft Sebastian Herkner Zencha een verfijnde badkamercollectie ontworpen. "De badkamer van Duravit wordt steeds meer een plaats van retraite en ritueel. Met uitgebalanceerde vormen, kleuren en materialen spreekt Zencha alle zintuigen aan", meldt het bedrijf in een persbericht.Uitgangspunt voor het ontwerp zijn handgemaakte keramische theekommen die de ontwerper in Japan ontdekte. "Hun zachte, organische vormen verschijnen abstract in de sanitaire objecten. Ze zijn ontworpen als gewelfde rechthoeken, lopen uit aan de onderkant en lopen taps toe aan de bovenkant met een subtiele ronding", aldus Duravit. De wastafels zijn gemaakt van DuraCeram. Dit materiaal maakt het mogelijk om opzetwaskommen met een extreem dunne rand te vormen, die absoluut onderhoudsvriendelijk en sterk zijn.

Ligbaden met een wellness gevoel
Het vierkante vrijstaande ligbad (1250 x 1250 mm) is afgeleid van de vierkante opzetwastafel. Met de juiste diepte nodigt het uit om je onder te dompelen in het water en doet het denken aan een Japans Onsen-bad (Een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser). Er zijn ook twee compacte uitvoeringen van 1600 x 850 mm en 1800 x 900 mm, optioneel met het geïntegreerde luchtwhirlsysteem met een massage-effect. De baden zijn gemaakt van DuraSolid en overtuigen door hun warme gevoel en matte look.

Veelzijdig & functioneel: modulaire meubelelementen
De meubels vormen met hun rechte lijnen een spannend contrast met de organische sanitaire objecten en maakt het subtiele materiaal en kleurconcept van de collectie compleet. Het opvallende designkenmerk is een fijn frame dat slechts zes millimeter dik is. Het vormt een gelijkmatige schaduwvoeg waardoor het meubel er elegant en licht uitziet.

De meubels in de Zencha-collectie hebben een modulaire opbouw en kunnen worden gebruikt als open planken of als lades met push-open en zelfsluitende techniek. De meubelen hebben een makkelijk schoon te maken oppervlak met anti-vingerafdruk en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. De losse spiegel geeft de contouren van de ronde wastafel weer en de organische vorm wordt geaccentueerd door een omlopende LED-strip, terwijl het licht aan en uit wordt gezet met een sensor aan de onderkant van de spiegel.

Meer informatie:
Duravit
www.duravit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.