’50.000 mkb-bedrijven onnodig failliet door uitsterven bankfilialen’

Mkb-bedrijven worden letterlijk het kind van de rekening. De komende jaren drie jaar gaan er vijftigduizend ondernemingen in Nederland onnodig failliet. De reden? Verwaarlozing door de banken. Dat stelt Michiel Hordijk, directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).Sinds 2000 vijfduizend bankkantoren verdwenen
FaillissementsDossier schrijft er het volgende over: "Ziet u nog weleens een bank in het straatbeeld? Vast niet al te vaak. Een bankfiliaal is tegenwoordig nog zeldzamer dan een reisbureau. De afgelopen jaren zijn er duizenden kantoren gesloten. In 2000 telde Nederland zesduizend bankkantoren, tien jaar later waren dat er 2864 en inmiddels zijn het er nog maar 726. De Nederlandsche Bank, die de afkalving nauwlettend bijhoudt in zijn bereikbaarheidsmonitor, maakt zich zorgen over particulieren die niet met een app overweg kunnen. Maar er is nog een andere groep die lijdt onder de verdwijning van de bankkantoren, een groep waar je in dit verband weinig van hoort: de ondernemers."

Bron: FaillissementsDossier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.