Het interieurontwerpen van de toekomst

Eerste Nederlandse cursus perspectief tekenen op de iPad voor interieurprofessionals

Interieurontwerper Tessa Pellemans, van Tessaas interieuradvies en –ontwerp, heeft de eerste Nederlandse cursus perspectief tekenen op de iPad voor interieurprofessionals ontwikkeld. Deze cursus wordt maandag 3 oktober gelanceerd op www.interieurtekenenopdeipad.nl. Met maar liefst 15 meetekenvideo’s neemt Tessa je in het programma Sketchbook aan de hand en leert je stap voor stap de wereld van het perspectief tekenen op de iPad.

De cursus is online en volledig in eigen tempo te volgen. Cursisten krijgen na aanschaf van de cursus een jaar lang toegang tot de online omgeving en kunnen de videolessen volgen. Hierbij neemt Tessa de cursisten stap voor stap mee hoe je verschillende perspectieven tekent in Sketchbook. Een impressie daarvan is hier te zien.

Daarnaast kunnen ze terecht in de besloten instagram community waar vragen worden beantwoord en tips en tricks worden gedeeld.

Interieurontwerpen van de toekomst
Het tekenen van perspectieven op de iPad is de opvolger van de succesvolle cursus ‘interieurtekenen op de iPad’, die al door meer dan 170 cursisten is gevolgd. “Als ontwerper met een grafische achtergrond en een liefde voor het handmatig tekenen zocht ik naar de ultieme combinatie. Het kon slimmer, sneller en mooier dan op papier en met markers. Het grote voordeel van tekenen op de iPad, is dat het het beste van meer werelden combineert”, geeft Tessa aan. “Zo behoud je je eigen (teken)stijl in een sfeervol interieurontwerp, het is geen ‘koude’ computertekening.”

Omdat je in lagen kunt werken, is het eenvoudig om zaken te verbergen of toe te voegen en door het creëren van templates en het opbouwen van een bibliotheek kun je veel sneller en efficiënter werken, foutjes herstellen en stap voor stap presenteren. Bovendien is de tekening digitaal, waardoor het delen van ontwerpen eenvoudig kan en de volledige kwaliteit gewaarborgd blijft. “Interieurs op deze manier ontwerpen, is het interieurtekenen van de toekomst”, vertelt Tessa overtuigend.

Onderscheidend
Deze cursus is uitermate geschikt voor interieurprofessionals die zich willen onderscheiden met handgemaakte, persoonlijke ontwerpen. Of je nu starter, herintreder of ervaren professional bent, binnenhuisarchitect, interieurontwerper, stylist of decorateur, voor iedereen die een plattegrond of tekeningen gebruikt bij het concreet maken van zijn ideeën en adviezen zijn deze cursussen ideaal. Tessa: “Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet er voor openstaan om nieuwe dingen te leren en bereid zijn hier tijd in te investeren. Ik heb zelf jaren gepionierd met tekenen op de iPad en al die ervaring heb ik gebundeld in deze cursussen, zodat iedereen die de cursus volgt veel sneller deze vaardigheden en het programma onder de knie krijgt. Deze cursus is ideaal voor mensen die passie hebben voor interieur én handmatig tekenen. Én die zich willen blijven ontwikkelen!”

Online en op live op locatie
Zoals gezegd is de cursus door iedereen online en op zijn of haar eigen tempo te volgen. Ook geeft Tessa op verzoek de cursus op locatie aan woon- en interieurwinkels. Dit deed ze onder meer bij Beauhome te Weert, Homestede in Heemstede, Refri te Weert, Wijen wonen en slapen Nederweert, Schoonhoven keukens en interieur en Woonarsenaal te Oisterwijk. Daarnaast organiseerde ze ook zelf een live-cursus, waarbij de cursisten in vier weken tijd de fijne kneepjes van het interieurtekenen op de iPad bijgebracht kregen.

Over Tessa Pellemans
Tessa Pellemans heeft een achtergrond als grafisch ontwerper en interieurontwerper. Ze werkte bij diverse reclamebureaus om vervolgens de overstap naar het interieur-ontwerpen te maken. Na ruim 15 jaar bij Goossens wonen & slapen te hebben gewerkt – van interieuradviseur tot coördinator van de 13 interieuradviseurs bij het bedrijf – maakte ze een uitstap naar de kunstwereld en startte daarnaast haar eigen bedrijf ‘Tessaas’. Al snel werd haar eigen bedrijf dusdanig succesvol dat het niet meer te combineren was met haar andere baan en vanaf september 2020 is ze volledig zelfstandig. Naast interieuradviesprojecten voor particulieren en de zakelijke markt, ontwikkelde ze de allereerste Nederlandse cursus interieurtekenen op de iPad, die nu dus wordt uitgebreid door deze tweede cursus perspectief tekenen op de iPad.

Meer informatie:
Tessa Pellemans
06 24 13 48 32
advies@tessaas.nl
www.tessaas.nl 
www.interieurtekenenopdeipad.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.