Trendforecaster Vincent van Dijk (specialist op het gebied van hospitality en food) heeft een column geschreven in het Entree Magazine over het thema ''Van designtrends naar futureproof designs.''
In zijn column beschrijft Vincent dat het voor nieuwe generaties even belangrijk is in een gelikt restaurant te zitten met een prachtig interieur, als dat het eten kwalitatief goed is. Horeca-interieurs zijn volgens hem dan ook big booming geworden, gaan snel met de trends mee en veranderen hierdoor ook veel sneller van concept en interieur. Reden hiervan is onder andere social media dat ertoe zorgt dat een restaurant bezoekers trekt met mooie foto's van het interieur.
Toch zit hier een keerpunt aan. Het zo snel wijzigen van horeca-interieurs is absoluut niet duurzaam. Volgens Van Dijk moeten toparchitecten een tijdloos interieur ontwerpen dat jaren, liefst levenslang, mee kan gaan. Daar horen ook futureproof design meubelen bij: minimalistischer en functionalistisch.
Een afgerond horeca project van PMP Furniture.
Lees hier het complete verhaal.