Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Baden passen ook goed in kleine badkamers

De gemiddelde badkamer in Nederland beslaat ongeveer 8,5 m²; niet heel groot dus. Daarom wordt het bad vaak als eerste opgeofferd. Maar waarom doen we dat eigenlijk? De beslissing tussen een bad of douche moet niet afhankelijk zijn van de ruimte, maar van je wensen. Met een beetje creativiteit én het juiste bad is dit ook in de kleinste badkamers mogelijk. Dat meldt Villeroy & Boch, dat met haar compacte baden "kleine ruimtes omtovert in een wellness ruimte".



Solo baden
"Als elke centimeter telt, is het formaat van het bad belangrijk. De inbouwbaden van Villeroy & Boch zijn verkrijgbaar in afmetingen vanaf 140 x 70 centimeter, zonder in te leveren op comfort. Gebruik je het bad alleen? Dan is vooral het binnenbad van belang. Door te kiezen voor slechts één schuine kant in het bad heb je meer ruimte om comfortabel te liggen.

Ruimte slim benutten
De grootte van het bad is niet altijd de bepalende factor. Soms is het handig om te kijken naar de indeling van de ruimte en de plek van het bad. Onder een schuin dak kan geen douche geplaatst worden, maar wel een bad. Dit kan ook het geval zijn onder een raam. Is de wens van een bad zo groot, maar is er dan geen plek meer voor een douche? Combineer deze twee dan met elkaar en plaats een gordijn of glazen wand voor het bad om hier ook in te douchen. Het bad Libra is ideaal voor douchen in het bad door de vlakke bodem rond de afvoer. Een oplossing kan ook zijn dat je het bad in een andere geschikte ruimte plaatst, zoals de slaapkamer of een kleedkamer.



Vrijstaand bad  
Veel mensen dromen van een vrijstaand bad in de badkamer, ook in kleinere ruimtes. De vrijstaande baden Squaro Edge 12, Finion en Theano behoren tot de meest compacte baden in hun klasse. Theano is verkrijgbaar vanaf 155 centimeter lang. Het Finion bad combineert een ruim binnenbad met compacte buitenafmetingen. Door de smalle randen heeft het Finion bad wel de luxe, ruime uitstraling. Is de ruimte toch echt te klein voor een vrijstaand bad? Dan is een back-to-wall bad een goede oplossing. Het bad staat aan één kant tegen de muur, wat ruimte bespaart, maar geeft toch het gevoel  van een vrijstaand bad. De collecties Collaro, Loop & Friends en Oberon 2.0 bieden moderne back-to-wall baden", aldus Villeroy & Boch.

Meer informatie:
Villeroy & Boch
www.villeroy-boch.nl

Publicatiedatum: