10+ beste manieren om een kleine ruimte te maximaliseren, volgens designexperts

Stijgende rentetarieven en hoge inflatie verpletteren de dromen van velen om de huizenmarkt te betreden: Momenteel is de vraag naar hypotheken in de VS op het laagste niveau sinds juli 2000, volgens de seizoensgecorrigeerde index van de Mortgage Bankers Association, en als gevolg daarvan rijzen de huurkosten de pan uit. De mediane huurprijs voor huurwoningen met nul tot twee slaapkamers in de 50 grootste stedelijke gebieden in de VS is $ 1.849, het hoogste ooit sinds Realtor.com begon met het bijhouden van huurprijzen in 2019.

Om de overgang voor nieuwe en terugkerende stadsbewoners te vergemakkelijken, heeft NBC News interieurexperts uit het hele land geraadpleegd over hoe je kleine ruimtes kunt optimaliseren. De interieurontwerpers  boden verschillende tips om het meeste uit je ruimte te halen, plus raadden enkele van hun favoriete meubels en accessoires aan om een kleiner appartement of kamer te openen.

Hoe richt je een klein appartement in? Tips en trucs van experts
Ariene Bethea, een vintage reseller en de eigenaar van Dressing Room Interiors, zei dat er veel manieren zijn om een kleine ruimte te maximaliseren en het gezellig te maken. "Je moet een meedogenloze redacteur zijn van je spullen," zei ze. "De dingen die je kiest moeten je plezier brengen of een doel dienen."

Een van de eerste dingen die ze al haar klanten aanraadt is om het meubilair weg te trekken van de muren. "Als je een bank of loveseat hebt, denk je in eerste instantie om het tegen de muur te duwen. Maar je kunt het draaien en laten zweven en er een console achter zetten met een paar lampen en er een kunstwerk of een spiegel op laten rusten zodat het tegen de muur leunt," zei ze. Bethea houdt er ook van om een oversized kunstwerk in kleinere ruimtes te laten zien. "Het laat een kleine ruimte groter aanvoelen en het vestigt je aandacht op het gebied dat je benadrukt," legde ze uit.

Van tafels met rokjes en organisatoren voor onder de kast tot open rekken en spiegels tot aan de grond, de experts hebben stukken samengesteld waarmee je een kleine ruimte kunt omtoveren tot een gezellig persoonlijk toevluchtsoord met voldoende ruimte om te leven.

Meer informatie: nbcnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven