Deze zelfbouw tiny houses bieden een alternatief voor huren

De Ierse sociale onderneming Common Knowledge leert mensen hun Tigín Tiny Homes te bouwen met duurzame materialen.

Er zijn in de loop der jaren heel wat concepten voor microhuisvesting bedacht om de stijgende huizen- en huurprijzen te bestrijden, maar de meeste verdwijnen vrijwel meteen weer. Tígín Tiny Homes pleitten voor mobiele kleine huizen of hutten voor een toekomstige huisvestingsoplossing.

De makers, een Ierse sociale onderneming met de naam Common Knowledge (tigín is Gaelisch voor klein huis of huisje), hebben ervoor gezorgd dat het ontwerp dezelfde specificaties heeft als een uitbouw van een huis of een tuinflat en dat informatie over de milieubewuste en, in sommige gevallen, bouwmaterialen en -technieken die bij de bouw van het huis worden gebruikt, voor iedereen vrij toegankelijk is. Op die manier kan iedereen die aan zelfbouw denkt of grond tot zijn beschikking heeft, zijn eigen Tiny Home maken of er inspiratie uit putten.

Deze Tiny Homes zijn ook op een andere manier anders. Hoewel hun oppervlakte klein is (20 vierkante meter), hebben ze hoge plafonds (3,6 meter in de keuken en woonkamer), die in combinatie met de grote glaspartijen zorgen voor een constante verbinding met de natuur of het uitzicht, terwijl ze toch het gevoel geven van meer ruimte. De woningen hebben ook slimme opbergoplossingen en maken gebruik van innovatieve of natuurlijke materialen, zoals hennep golfplaten en natuurlijke rubber linoleum vloertegels, deels om te voldoen aan hun eigen zelfopgelegde lage-emissie bouwdoelstellingen, maar ook om het gewicht van de woonwagen laag te houden.

Bron: wallpaper.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven