Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RC Product voegt familiebedrijf toe aan portfolio dat dit jaar 160 jaar bestaat

"Enorm veel vraag naar échte duurzame, unieke en handgemaakte kaarsen"

RC Product, distributeur en salesagent van een reeks merken op het gebied van wonen, lifestyle en cadeau, heeft haar aanbod verrijkt met de producten van een Spaanse kaarsenfabrikant. Het familiebedrijf Cerabella, dat dit jaar 160 jaar bestaat, past volgens Remco Prins uitstekend bij de Nederlandse markt. "Er is enorm veel vraag naar échte duurzame, unieke en handgemaakte kaarsen", stelt de kersverse CCO van RC Product.


Remco Prins, CCO van RC Product.

Valse start
Echter kende de samenwerking tussen de bedrijven een valse start. Vorig jaar oktober was Cerabella namelijk slachtoffer van een grote brand, waarbij de gehele productielocatie in vlammen opging. "Dit was voor ons geen reden om een punt te zetten achter onze samenwerking. We gaan partnerships aan voor de lange termijn. We hebben nog steeds volop vertrouwen in Cerabella en zijn ervan overtuigd dat we de Nederlandse markt gaan veroveren", stelt Remco.

Het verhaal van Cerabella begint aan het eind van de negentiende eeuw toen Francesca Abella, een vrouw die haar tijd ver vooruit was, een kleine kaarsenwinkel opende in Barcelona. Meer dan 160 jaar later wordt Cerabella nog steeds met grote passie gerund door de vijfde generatie van de familie. Cerabella is gevestigd in Barcelona en Miami.


Links Cerabella familie en rechts Francesca Abella.

Eerste successen
En dit blijken geen loze woorden te zijn. Zo zijn de eerste successen al geboekt. "De kaarsen van Cerabella zijn inmiddels al terug te vinden bij meerdere Intratuin vestigingen en andere retailers", legt Remco uit. Volgens hem zijn de gerecyclede en handgemaakte kaarsen uniek, doordat ze geheel naar wens besteld kunnen worden. "Naast de kleur en afwerking kan ook de vorm van de kaars gekozen worden." Zo wordt er nauw samengewerkt met verschillende kunstenaars. "Een ander groot voordeel van de handgemaakte kaarsen is dat alles op bestelling wordt geproduceerd, waardoor de order volledig wordt uitgeleverd. Er ontstaan dus geen backorders."

Elke kaars vertelt het verhaal van de handen waarmee het is gemaakt. Deze unieke kunstwerken zijn gemaakt met het creatieve en mediterrane karakter van de stad Barcelona. "Elke kaars is het resultaat van een vakman/vakvrouw die met grote passie en zorg de meest unieke creaties tot leven laat komen. Net als de vlam van een kaars weerstaat dit traditionele ambacht de wervelwind van tijd", valt te lezen op de website.

Directe klik
De binnen- en buitenkaarsen van Cerabella komen ook daadwerkelijk uit de koker van Remco. Zijn oog viel op de producten toen hij over de vakbeurs Intergift in Madrid liep. "Er was direct een klik toen we met elkaar in gesprek gingen." Binnen de kortste keren besloten de bedrijven met elkaar in zee te gaan. Wat betekent dat Cerabella een nieuwe markt gaat proberen te veroveren: Nederland.



Meer informatie:
RC Product
Elisabethhof 19
2353 EW Leiderdorp
071 512 2761
info@rcproduct.nl
www.rcproduct.nl