Deze 7 interieurtrends ga je dit najaar veel zien

Een online redacteur van het online interieurblad Pure Wow deelt de zeven trends die ze verwacht dit najaar. Vintage interieurs speelt hierin de hoofdrol.


 
1. Gedurfde kleuren uit de jaren 70
“Van boho tot disco, jaren 70-interieurs. De trend draait om het gebruik van aardse tinten zoals jagersgroen, mosterdgeel en blauw, met materialen als rotan en bamboe. Sterker nog, het aantal zoekopdrachten naar rotan is op Pinterest met 77 procent gestegen", zegt Nick Drewe, trendexpert bij WeThrift.com. En als je de verschuiving van 2022 naar groen hebt gevolgd , zou dit geen verrassing moeten zijn. "Groen staat de afgelopen jaren bovenaan de ontwerptrendkaarten en we zijn vooral dol op deze gedempte salie-variant", schrijft Anastasia Casey, oprichter en CEO van IDCO Studio . "Of het nu gaat om keukenkasten, badkamermeubels of hele muren, salie is een kleurtint waar we altijd achter kunnen komen."

2. Omzoomde accenten
Als er één decortrend uit de jaren 70 is waar we van blijven kwijlen , dan is het wel de heropleving van franjes. "De aantrekkingskracht met franjes en kwastjes begon al voordat de modieuze podiumoutfits van Elvis Presley, had een wijdverbreide aanwezigheid in de jaren '70 en veroverde de laatste decennia om de belichaming van Rock'n'Roll te worden", legt Anastasia Benko uit. "Het combineren van franjes met functionele stukken, zoals spiegels, voegt niet alleen een decoratief tintje toe, maar creëert er ook een kenmerk van."

3. Wanden van keukenplaten
Nog een oude maar nieuwe trend waar celebs dol op zijn dit seizoen? Plaat wanden . Van de keukenmuur in boerderijstijl van Gwyneth Paltrow tot de afwasruimte van Kris Jenner , het lijkt alsof het in 2022 een rage is om de muren te versieren met decoratieve borden. configuraties”, legt ontwerper en doe-het-goeroe Emily Henderson uit . Voor dit seizoen zien we vintage, met de hand beschilderde schotels vermengd met modernere introducties (zie: de Tema E Variazioni-collectie van Fornasetti). “Het zit echt op de grens tussen modern en gezellig traditioneel. 

4. Pluche pompoenen en rotan kalebassen
“De meest alomtegenwoordige trend die ik dit jaar zie, is zonder twijfel het gebruik van organische materialen. Dit valt samen met algemene decortrends, maar is bijzonder goed geschikt voor het herfstseizoen. Van rotanpompoenen en gevlochten vazen ​​tot kalebassen en stukjes drijfhout, organische stoffen zijn overal en bepalen het karakter van het seizoen”.

5. Dambordpatronen
Weer een trend die we in 2022 overal zien? Dambord patronen . Van tijdloze geruite accessoires tot elegante zwart-witte vloeren (zie: Gwyneth Paltrow's waanzinnige entree ), de look straalt verfijning uit en biedt een vleugje patroon. Dus voor de herfst kun je verwachten dat de look een meer gedempte benadering krijgt. "Een geruit patroon voegt een vleugje eigenzinnigheid toe en is een geweldige manier om het uiterlijk van een verder neutrale kamer te doorbreken. Dit is echter het soort patroon dat terughoudendheid en visie vereist - je wilt niet het gevoel hebben dat je in het circus bent, dus ga voorzichtig te werk".

6. Donker houten meubilair
“Blond hout is al vier of vijf jaar een favoriet van ontwerpers. De trend viel samen met de opkomst van moderne, Scandinavisch geïnspireerde, wit-op-wit interieurs die vandaag de dag nog steeds populair zijn. Dit jaar voorspellen we echter een merkbare verschuiving naar donkere houttinten in combinatie met humeurige verfkleuren voor een meer dramatische look”, zegt Casey. Inderdaad, als je een kijkje neemt bij een van de nieuwste meubelintroducties, zul je merken dat witgelakte tafels en Scandi-houten kasten worden vervangen door rijke, donkere houtafwerkingen (wat, FWIW, ongeveer de gezelligste is die je kunt krijgen voor val). Ontwerper Liz Lovery ondersteunt dit ook in een TikTok, zeggende: "Donkerbruin duikt overal op in het ontwerp - ik zie het gebruikt op muren en in meubels - en ik zie ook een heropleving van donker hout dat wordt gebruikt in kasten en accentstukken."

7. Vintage
"De schoonheid van vintage is de unieke patronen, kleuren en textuur die er in de loop van de tijd op zijn gedrukt. Elk is anders en een van een soort. Deze variantie voegt karakter en intriges toe, geeft warmte en visuele interesse, wat voor mij ongelooflijk belangrijk is”, schrijft Sacha Strebe.

Bron: Pure Wow.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven