'Deze kleuren veroorzaken angst'

Welke kleuren in je interieur maken je gelukkig?

Kleur heeft het krachtige vermogen om onze stemming te beïnvloeden en ons op te vrolijken. Toch hebben velen van ons moeite om een ​​kleur te kiezen die een echt positief effect heeft. Dus, welke kleuren maken een kamer gelukkig? Homesandgarden legt het uit.

'Kleur heeft de kracht om te transformeren hoe een ruimte je laat voelen', zegt Ruth Mottershead, creatief directeur bij Little Greene(opent in nieuw tabblad). 'Wees ambivalent over kleurentrends en kies in plaats daarvan kleuren die je aanspreken, of dat nu is om je gelukkig en energiek of rustig en sereen te laten voelen, je kleurkeuzes moeten persoonlijk voor je zijn.' 

Welke kleuren maken een interieur happy? 
'Kleurentheorie in zijn geheel kan een ingewikkeld onderwerp zijn', legt Patrick O'Donnell, Farrow & Ball uit(opent in nieuw tabblad)ambassadeur van het merk. 'Er zijn een paar basisprincipes om je in de goede richting te sturen, of je nu de perfecte sfeer voor een gekozen kamer probeert te creëren of specifiek een emotionele reactie in de ruimte wilt oproepen. De andere belangrijke factor is licht.' 

Wanneer je een kamer inricht om je gelukkig te voelen, overweeg dan de kleurentheorie om je in de goede richting te sturen, het gebruik van het kleurenwiel om je kamer te bepalen of zelfs het kleurenschema van het hele huis zal je helpen om harmonieuze paletten te kiezen die geluk en rust zullen brengen voor iedereen. ruimte.   

1. Warme tonen met hoge energie
'Geluk is een relatief begrip. Van welke kleuren word jij blij?' vraagt ​​Leatrice Eiseman(opent in nieuw tabblad), directeur van het Eiseman Center for Color Information & Training en uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute. 

Gele kamerideeën daarentegen zijn geweldige energierijke ruimtes die beweging en activiteit kunnen inspireren. 'Geel (oranje heeft vergelijkbare kenmerken) is de kleur van energie, geluk en optimisme en daarom een ​​briljante keuze voor een keuken of een thuiskantoor - maar probeer het in een slaapkamer te vermijden, want dit is vooral een ruimte om uit te rusten', waarschuwt Patrick. 

2. Helder hemelsblauw
Het toevoegen van blauwe kamerideeën aan je huis spreekt tot de luie blauwe luchten van de zomer en biedt je huis het hele jaar door een sfeer van warme dagen.  
'Als hemelsblauw je gelukkig maakt omdat het je doet denken aan een heldere dag waarvan je altijd geniet, dan is dat de juiste kleur voor jou', adviseert Leatrice.

Decoreren met blauw is een geweldige optie als je kleur wilt proberen, omdat verschillende gelaagde tinten een gevoel van diepte kunnen creëren. 

3. Op natuur geïnspireerde groene tinten
'Groen is een genot om te gebruiken, de primaire kleur van de natuur en het buitenleven. Groen is de perfecte kleurenfamilie om rust en sereniteit te bieden en heeft daarom de flexibiliteit om in elke kamer door het hele huis te worden toegepast, maar is vooral geweldig voor slaapkamers en zitkamers. Het staat symbool voor vernieuwing en groei', legt Patrick uit.

Groene kamerideeën zijn niet alleen veelzijdig, maar de schaduw zelf is dat ook. Als u zich laat inspireren door de natuur, overweeg dan het hele scala aan groene tinten, van bemoste bosgroenten tot slubby olijven en pistachenoten. 

Welke kleuren veroorzaken angst? 
Brandweerrood kan ongelooflijk stimulerende kleuren zijn, waarbij veel mensen de schaduw associëren met gevaar of waarschuwingen. Daarom is het verstandig om rode tinten met een hoge verzadiging te vermijden en het schema af te zwakken. 

Wat is meest positieve kleur?
Een van de meest positieve kleuren wordt als geel beschouwd. Een van de mooiste tinten van de lente, geel wordt niet vaak gezien in interieurs, maar werkt goed voor zowel energieke ruimtes als afgezwakt met neutrale tinten als accent voor heldere, vrolijke kleuraccenten. 

Bron: Homes&Gardens


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven