Weerspiegelt in vrachtinvoer

''Verkoop detailhandel groeit nog, maar de economie vertraagt"

Volgens een Global Port Tracker-rapport, dat maandag 8 augustus is vrijgegeven door de National Retail Federation, is een recessie in 2022 in Amerika onwaarschijnlijk. Ondanks de trage invoer, zullen havens waarschijnlijk een nettowinst boeken ten opzichte van 2021, meldt Furniture Today.


Foto ter illustratie: © Pichaya P | Dreamstime

"De detailhandelsverkopen groeien nog steeds, maar de economie vertraagt ​​en dat wordt weerspiegeld in de invoer van vracht", zegt Jonathan Gold, NRF-vicepresident voor supply chain en douanebeleid. "Lagere volumes kunnen de congestie in sommige havens helpen verminderen , maar andere havens zien nog steeds back-ups en de wereldwijde uitdagingen in de toeleveringsketen zijn nog lang niet voorbij."

Amerikaanse havens die worden gecontroleerd door Global Port Tracker, registreerden in juni 2,25 miljoen eenheden van twintig voet equivalent, één container van 20 voet of het equivalent daarvan. Dat was een daling van 5,9% ten opzichte van mei, toen er 2,4 miljoen TEU's waren.

"De onstuimige dagen van importgroei nemen snel af", zei Hackett Associates-oprichter Ben Hackett. "De vooruitzichten zijn voor de komende maanden een daling van de volumes ten opzichte van 2021 en de verwachting is dat de daling in 2023 zal verdiepen."

Lees hier het complete artikel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven