Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Bijvoorbeeld een loungebank voor €79 of een GreenEgg voor €129'

Politie signaleert nieuwe trend webwinkelfraude

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting signaleert een nieuwe trend op het gebied van webwinkelfraude waar veel mensen de dupe van zijn geworden. Deze vorm van fraude wordt 'spoofing' genoemd en kennen we al langer, maar ziet de politie de afgelopen maand steeds vaker terugkomen.

Malafide handelspartijen zetten een website op die qua naam en uiterlijk lijkt op de website van een gerenommeerd bedrijf. Ze misbruiken het KvK-nummer, btw-nummer en contactgegevens van het bonafide bedrijf.



Door de vertrouwde ‘look and feel’ zijn consumenten daardoor in de veronderstelling dat zij een product kopen bij een legitieme partij. Dit is echter niet het geval. Er worden te mooie aanbiedingen geplaatst op de malafide website, bijvoorbeeld een loungebank voor €79,- of een GreenEgg met een cataloguswaarde van €1500,- voor €129,-.

De betaling loopt veelal via een IDEAL betaling en gaat naar een buitenlands rekeningnummer. Uiteraard wordt er vervolgens niks geleverd aan de klant. Een recent voorbeeld is blokkerdeals.com. Het logo en de huisstijl van Blokker zijn misbruikt op deze website. Ook het KvK-nummer en het adres van Blokker worden misbruikt. Alleen het e-mailadres is afwijkend. De politie heeft ook geconstateerd bij wehkampdeals.nl, wehkamp-deals.nl, socialdealbenelux.nl, socialdeal-benelux.nl, grouponbenelux.nl en groupondeals.nl.

Bron: Thuiswinkel Waarborg

Publicatiedatum: