Beter Bed ziet winst bijna halveren

Beter Bed Holding zet de omzetgroei voort, maar ziet tegelijkertijd de winst bijna halveren. Zo zag de bedden- en matrassenspecialist de winst in het eerste deel van 2022 dalen naar €2,2 mln. In de eerste helft van 2021 was dit nog €4,1 mln. Wel steeg de omzet met bijna 16%, naar €112,4 mln.John Kruijssen, CEO van BBH, licht toe: “BBH laat opnieuw een half jaar van solide groei zien. Hoewel het tweede kwartaal wat zachter was hebben we goede vooruitgang geboekt tijdens de periode en onze brutowinst verder laten groeien. We hebben bewezen dat onze propositie aansluit bij de wensen van de klanten en mensen erkennen steeds meer het belang van slaap voor hun gezondheid.

Met onze sterke uitvoeringscapaciteiten, ons sterke winkelnetwerk en voortdurend groeiende online aanwezigheid, blijven we ervan overtuigd dat we de huidige uitdagingen aankunnen die worden veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, inflatie, recessie, stijgende grondstofprijzen en moeilijke arbeidsmarkt. 

We verwachten dat de retailsector zal worden beïnvloed door de lage consumentenbestedingen als gevolg van de onzekerheden in de markt, maar we zijn ervan overtuigd dat BBH veerkrachtig is qua karakter en ideeën en op schema ligt om de doelstellingen voor 2025 te realiseren.”
 


Meer informatie:
Beter Bed
www.beterbed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven