Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collectie geïnspireerd op natuurlijke stroming van het water

Ter gelegenheid van de Milan Design Week 2022 presenteerde Zucchetti Isy22, de nieuwe collectie kranen ontworpen door Matteo Thun en Antonio Rodriguez. Geboren als eerbetoon aan het iconische Isy* systeem, dat dit jaar zijn 20-jarig bestaan viert, is Isy22 kranen gelanceerd in de nieuwe ruimtes van de Matteo Thun & Antonio Rodriguez studio in Porta Venezia met het redactionele project van Karl Kolbitz Isy22 Just the water.

Tijdens de beurs introduceerde Zucchetti naast de Isy22-collectie ook het nieuwe douchesysteem Hoop met drukknop, eveneens ontworpen door Thun en Rodriguez, en nieuwe elektronische kranen binnen de best verkopende series van het merk, naast de Medameda-collectie ontworpen door Alberto en Francesco Meda en de Helm-collectie van David Lopez Quincoces, die ook verkrijgbaar is als buitenlijn. Kos, daarentegen, presenteerde de nieuwe Wide minipool en de Rise wastafel lijnen van Zaven, en Beam ontworpen door Guerra Office en Sina Sohrab.

Isy22, de nieuwe collectie van Zucchetti kranen ontworpen door Matteo Thun en Antonio Rodriguez
Zucchetti presenteert Isy22, een nieuwe collectie kranen ontworpen door Matteo Thun en Antonio Rodriguez, die de 20e verjaardag van de iconische Isy viert met een uniek, essentieel, innovatief en geavanceerd nieuw systeem, verrijkt met onverwachte eigentijdse afwerkingen. Isy was een revolutie voor de badkamerwereld, omdat het een origineel systeem was dat de taal van de eenvoud sprak, dankzij zijn formele directheid en modulariteit, en traditionele technische ontwerpmethoden veranderde in iets fris.

In 2000 vroeg Zucchetti aan Thun en Rodriguez om niet een nieuwe kraan te ontwerpen, maar een volledig systeem; geen oefening in design, maar een nieuw begrip van hoe de waterstroom te regelen, geïnspireerd door het water zelf. De studio werkte onmiddellijk aan twee concepten: het verwijderen van alles wat overbodig is en modulariteit.

Toen Zucchetti Matteo en Antonio benaderde om een nieuw product te maken, maakte Matteo niet één enkele kraan, maar een volledig systeem. Op dat moment kwam Antonio, die zich sinds de jaren negentig had toegelegd op het verminderen van het visuele volume en dus van de hoeveelheid metaal in zijn producten, met een eigen concept: één enkele buis voor water die in verschillende versies kan worden aangeboden. Dit werd mogelijk toen Antonio besloot om het watermengpatroon in de gootsteen te plaatsen, waardoor de kraan tot het absolute minimum werd gereduceerd. Daarmee was Isy geboren.

Het Isy-systeem was het resultaat van het weglaten van het overbodige, om direct tot de essentie van water te komen, door de plasticiteit ervan te traceren. Het lichte, essentiële ontwerp was een technologische innovatie die van invloed was op latere producten voor de badkamer, waarbij de technische componenten in de waskom werden geplaatst in plaats van in de kraan. Isy, een absolute pionier vanwege zijn innovatieve technische kenmerken, betekende een belangrijke verandering, mede dankzij de geavanceerde modulariteit van het systeem, dat in staat was in te spelen op de voorkeuren van de markt en tegelijkertijd eenvoudiger te produceren was voor het bedrijf. Uit die ene ronde basis zijn alle wateruitloopoplossingen en alle bedieningsfuncties ontstaan.

Na bijna 20 jaar hebben Thun en Rodriguez de iconische Isy-collectie opnieuw ontworpen, met als resultaat Isy22. De Isy22 heeft het onmiskenbare DNA van de eerste collectie, maar is in een geactualiseerd jasje gestoken om aan de hedendaagse behoeften te voldoen. Isy22 is gegroeid in omvang en karakter, maar blijft trouw aan de inspiratie van het oorspronkelijke ontwerp, aan wat het uniek maakte in de wereld van badkamers: een essentiële vorm die de natuurlijke stroom van water volgt.

Isy22 is ontstaan uit de wens om verder te gaan waar de versie van 2001 ophield en deze naar het heden te brengen, door de collectie ook aan de contractwereld aan te bieden. Vergeleken met het oorspronkelijke ontwerp is Isy22 groter en verkrijgbaar in nieuwe kleuren en afwerkingen, en er zijn verschillende soorten functies toegevoegd, zoals de progressieve mengkraan en de elektronische kraan. Vooral deze laatste speelt perfect in op de post-pandemische wereld door 'contactloos' te zijn.

Isy22 is een veelzijdig waterbedieningssysteem dat bestaat uit vier productfamilies: de ééngreeps mengkraan, de progressieve mengkraan en de klassieke tweegreepsversie met hendels of met knoppen. Elke collectie wordt gekenmerkt door speciale afwerkingen naast de standaard afwerkingen. Een ongewoon, intens en levendig mediterraan blauw verfraait de ééngreeps mengkraan en de tweegreeps serie met hendels. De progressieve mengkraan heeft een paar gedurfde tweekleurige designs in speelse, felle kleuren. In de tweegreeps uitvoering met ronde knoppen is gekozen voor schitterend marmer in verschillende prachtige tinten als materiaal, waarmee een product gericht op een meer verfijnde wereld wordt gediversifieerd. Het nieuwe productgamma wordt vervolledigd door de "no-touch" elektronische kraan, die beantwoordt aan de behoeften van een hedendaagse levensstijl.

Isy22 is groter dan Isy*: de tuiten hebben een diameter van 22 mm, waardoor het een product is dat ook perfect is voor de contractwereld. Isy22 is een uiterst veelzijdig en transversaal design; zijn onmiskenbare karakter maakt het tot een icoon van gisteren, vandaag en morgen.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: