CEO Dick van Raalte (Mars & More): "Wij hadden een agressieve omzetgroei gebudgetteerd"

Mars & More is uitgegroeid tot een luxury & living lifestyle merk in home decoration. Daarmee heeft het een onderscheidende positie in de markt, waarbij het bedrijf vooral haar eigen plan trekt. De onderneming zette op weg naar een verdere professionalisering2022 in het teken gezet van de drie D's: doorgroeien, data en duurzaamheid. Zo halverwege het jaar vragen we CEO Dick
van Raalte hoe de vlag erbij staan.

"Wij hadden voor dit jaar een agressieve omzetgroei gebudgetteerd en die verwachting hebben we in januari en februari ruimschoots waargemaakt. In maart begon het tij wel wat te keren en merkte je een ander sentiment in de markt. In eerste instantie was dat mijn inziens te wijten aan de schrikreactie - wat logisch is, want niemand had een oorlogsdreiging zo dicht bij West-Europa aan zien komen. Daarnaast werd al snel duidelijk dat de impact groot zou zijn op vele gebieden en dat de wereld er nu toch wel anders uitziet dan een paar maanden geleden. Uiteindelijk zal de situatie wel weer stabiliseren en gaan we terug naar ons oude normaal, maar dan zal nog enige tijd overheen gaan."

"Als je me vraagt of we tevreden zijn over de geboekte resultaten, dat hangt het er maar vanaf wat je als uitgangspunt neemt. Ik kan niet helemaal tevreden zijn als ik het wegzet tegen onze groeiambities maar het jaar is nog niet om en we maken ons op voor een mooi najaar. Als ik het afzet tegen het laatste "normale" jaar 2019 dan krijg je weer een ander beeld en zijn we zeker tevreden."

Hoe breng je deze zomer door? 
"Deze zomer wordt er stevig doorgewerkt', vervolgt Van Raalte. "Persoonlijk heb ik de vakantie er al op zitten; weekje Oostenrijk - mijn favoriete vakantieland - en daarna een tour door Duitsland, Slowakije, Oostenrijk en Hongarije. Stedentrips gemaakt, paar golfbanen gelopen en wat inspiratie opgedaan voor toekomstige collecties. In september willen we nog een weekje weg, maar we hebben nog geen idee waar naar toe. We plannen dit soort zaken meestal op het laatste moment, maar het is in ieder geval weer iets om naar uit te kijken."

Staat er voor de tweede helft van het jaar nog iets bijzonders op de planning?
"Er staat niet veel spannends op de agenda, maar we zijn wel met een paar interessante projecten bezig op het gebied van SEO en SEA. En we draaien een pilot met TICA online waar de eerste resultaten hoopvol van zijn.
In het verlengde daarvan gaan we misschien aansluiten op meerdere digitale marktplaatsen. Mocht de consument in de 2e helft van het jaar toch nog wat afwachtend blijven, dan verwachten we meer van onze cash & carry’s die het doorgaans goed doen in een markt die even wat is afgekoeld. We hebben er nu zeven in Europa, maar misschien gaan we er nog een paar meer openen. Er liggen al een paar blauwdrukken klaar, maar we kijken ook de actuele ontwikkelingen nog even aan."

Als je premier van Nederland was, wat veranderde je dan als eerste?
"Dan zou ik eens haast gaan maken met de grote thema’s in dit land en duidelijkheid voor de burger scheppen waardoor er weer meer vertrouwen in de politiek komt. En problemen oplossen. Je moet dan denken aan de toeslagenaffaire, schadeherstel Groningen, inflatie, immigratie en het weer lonend maken om te werken.
Daarnaast hebben we een verouderd ICT-systeem bij de Belastingdienst waar ik me grote zorgen over maak. Ieder land heeft een efficiënt en toekomstbestendig belastingregime nodig en een ICT-systeem dat op haar taken berekend is. Ik zou dus zeggen: er is genoeg werk aan de winkel in Den Haag."

Meer informatie:
Mars & More
Voltastraat 30‑32
8013 PM Zwolle
www.marsmore.nl  
sales@marsmore.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven