Aanvulling op collectie in samenwerking met Veldeman Bedding

Nina Van Herck brengt de toegankelijkheid van industriële hennep in België ter sprake

"Met trots kan ik zeggen dat ik eindelijk ben afgestudeerd als master Productdesign", begint Nina Van Herck op LinkedIn. Haar 'masterscriptie' vertelt het verhaal van een plant met een ruige geschiedenis. Een gewas dat veel milieuvoordelen kan bieden en in België geteeld kan worden. "De hennepplant wordt al duizenden jaren door mensen op verschillende manieren gebruikt. Toch is het gewas tegenwoordig relatief weinig terug te vinden in ons materiaalgebruik."


Nina Van Herck.

Binnen Nina haar thesis brengt ze de toegankelijkheid van industriële hennep in België ter sprake. Een beoordeling van het potentieel van het gewas voor onze huidige industrie wordt geprobeerd door middel van onderzoek, systematisch uitgevoerd met behulp van de triple diamond design thinking-tool. Deze reis omvat zowel de geschiedenis als het huidige imago van de plant.

Door samen te werken met een lokaal bedrijf (in dit geval Veldeman Bedding) en een ontwerp te creëren dat een bestaande collectie aanvult, wordt aangetoond dat het verwerken van hennep een positieve bijdrage kan leveren aan mens en milieu.

Het hoofdbord is gemaakt van verschillende hennepmaterialen zoals: Hempisolation, Hemptextile en hennepcomposieten. Het creëren van een realistisch prototype laat zien dat hennep een waardevolle, ecologische vervanging kan zijn voor huidige materialen.

Bron: Nina Van Herck


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven