Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restauratie 17e-eeuwse interieur synagoge

Stichting CEPIG restaureert het interieur van de Portugese synagoge, die lang de grootste synagoge ter wereld was. Het kerkgebouw wordt gekenmerkt door het 17e-eeuwse interieur met vele koperen kandelaars en kroonluchters. Als het donker is, wordt de zaal verlicht door honderden kaarsen.



Het gebouw wordt, sinds de bouw in 1675, nog altijd gebruikt als gebedshuis. De synagoge was daarom hoognodig toe aan restauratie. Het betreft een meerjarenplan. Interieuronderdelen van hout, koper en goudleer zullen de komende jaren worden gerestaureerd. Daarbij worden ook leerling-restaurateurs betrokken. Vanwege de lange gebruikstraditie is er gekozen voor ‘conserverend restaureren’; er zullen onderdelen vervangen en gerepareerd worden, maar niet teruggebracht worden naar de oorspronkelijke staat.



De stichting Cultureel Erfgoed Portugees-Israëlietische Gemeente (CEPIG) beheert de Portugese Synagoge en werkt samen met Joods historisch Museum, dat onderdeel is van het Joods Cultureel Kwartier. Het Joods Cultureel Kwartier bestaat uit 5 museale organisaties, waaronder de Portugese Synagoge, die samen een bijzonder beeld willen geven van de joodse cultuur en het belang hiervan in de samenleving.

Bron: Mondriaan Fonds 

Publicatiedatum: