Julian Jagtenberg wil binnen tien jaar 100 miljoen mensen helpen met goed slapen

“Slapen doen we allemaal, maar een op de vijf Nederlanders lukt dat niet. De gevolgen daarvan zijn desastreus”, zegt Julian Jagtenberg, CEO en oprichter Somnox, tegen Change Inc. Met Somnox wil hij 100 miljoen mensen helpen slapen voor 2030. Daarom is hij nu in Amerika om investeerders aan te trekken.


Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox.

Hoe het begon
Een familielid van Julian sliep slecht. Zij voelde zich futloos, had een lagere weerstand en weinig energie. Maar wat ze ook probeerde: niets hielp om beter te slapen.
Julian kon het niet langer aanzien en besloot zelf het heft in handen te nemen. Hij bestudeerde duizenden pagina’s literatuur, sprak slaapwetenschappers en deed gebruikersonderzoeken. Zijn missie: zijn familielid weer goed helpen slapen, zonder medicatie.

Cruciale inzichten
Ademhaling en slaap bleken sterk samen te hangen. Diepe ademhaling brengt lichaam en geest tot rust en zorgt voor betere slaap. En: baby’s blijken vaak onbewust de ademhaling van hun ouders overnemen – dat heet ‘mimicking’. Julian besloot deze inzichten te combineren om een nieuwe slaapoplossing te ontwikkelen.

Met een team aan de TU Delft ontwikkelde hij de eerste prototypes van de Slaaprobot. Die hielpen helaas nog niet. Te groot, te zwaar, te luidruchtig… Ze gaven de moed bijna op. Totdat ze de ademhaling van de Slaaprobot zó natuurlijk wisten te maken dat Julians familielid deze onbewust overnam. Ze begon weer beter te slapen.

Van idee tot Somnox
Dat was hét moment om het prototype nog beter te maken. Na veel onderzoek met andere slechte slapers en een samenwerking met Auping besloten we onze gepatenteerde uitvinding uit te brengen. Somnox, een combinatie van slaap (‘somno’) en nacht (‘nox’) in het Latijn, was geboren! Inmiddels helpt de Somnox Slaaprobot duizenden mensen om beter te slapen.

Daarom heeft het team nu een missie: 100 miljoen mensen helpen in 2030. "Want wij geloven dat goede slaap een superkracht is, die iedereen moet kunnen ervaren."

Bron: Change Inc

Meer informatie:
Somnox
Stationsplein 45
3013 AK, Rotterdam
+31 (0)10 899 4105
info@somnox.nl
www.somnox.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven