Bedrijf kondigt ook belangrijke lancering aan: Ibiza collectie

Hartman schaalt productie kunststof in Losser op

Sinds 2018 produceert Hartman de kunststof tuinmeubelen in eigen productiefaciliteit in Losser, Twente. Kunststof materialen vormen sinds het begin van Hartman een veelgebruikt materiaal in de collecties. Het is comfortabel, kwalitatief en heeft bovendien praktische eigenschappen. De vraag naar deze kunststof tuinmeubelen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het moderne design van de Sophie collectie levert sinds 2020 het bewijs van hoe Hartman het kunststof opnieuw heeft uitgevonden: zowel nationaal als internationaal vindt het meubilair uit deze lijn zijn weg naar talloze tuinen. De recente lancering van de modulaire loungeset Ibiza zal deze vraag nog groter maken.

''Daarom hebben we de capaciteit van onze productiefaciliteit opgeschaald met een extra lijn en gloednieuwe spuitgietmachines, waarvoor een zwaardere vloer werd gelegd. Daarnaast hebben we zeven extra matrijzen laten ontwikkelen. Met deze uitbreiding kunnen we jaarlijks zo’n 500.000 producten maken, goed voor 20% van de totale afzet. De uitbreiding in Losser heeft bovendien 10 extra banen gecreëerd. De extra lijn is sinds dit jaar in gebruik.''

Lancering Ibiza
Hartman noemt het misschien wel de belangrijkste lancering van dit jaar: de Ibiza collectie. ''We hebben hoge verwachtingen van de loungeset, vanwege de veelzijdigheid en het tijdloze design.''

·         De Ibiza lijn is de eerste volledig uit kunststof vervaardigde loungeset van Hartman.

·         Net zo veelzijdig als het geliefde eiland: de Hartman Ibiza loungeset is modulair en volledig naar eigen wens samen te stellen. Middels verschillende, los verkrijgbare modules en een eenvoudig kliksysteem zijn er veel verschillende opstellingen mogelijk, van losse stoel tot royale 20-persoonsbank. Dat maakt de set geschikt voor alle buitenruimten en passend bij alle leeftijden.

·         De Ibiza lijn heeft een moderne maar neutrale uitstraling. Het frame heeft een aluminium look, maar is gemaakt van kunststof. De comfortabele kussens zijn lichtgrijs van kleur en gemaakt van 100% Olefin doek in een luxe, waterafstotende kwaliteit. Extra praktisch: De hoes is door middel van een rits afneembaar en wasbaar.

·         De loungeset wordt net als de populaire Sophie kuipstoelen gemaakt in onze eigen fabriek in Losser, Twente. 100% Nederlands design en productie dus! Dit biedt grote voordelen op het vlak van duurzaamheid en zekerheid in levertijden. De lancering van Ibiza past heel goed binnen onze duurzaamheidsambities; om elke dag een stapje dichterbij de natuur te komen. Deze lancering, maar bijvoorbeeld ook onze kussencollectie met SEAQUAL® en de Green Valley stoel zijn daar voorbeelden van. Het frame van de Ibiza lijn is 100% recyclebaar.

Meer informatie:
Hartman
info@hartman.nl 
www.hartman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven