Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enquête RTV Drenthe: 72% stelt grote uitgaven uit vanwege de hoge inflatie

De huidige prijsstijgingen in de winkels blijven niet zonder gevolgen. Woon- en slaapwinkels, tuincentra en keukenzaken zien de bezoekersaantallen kelderen. RTV Drenthe hield een mini-enquête en stelde haar lezers de vraag: Stel je grote uitgaven uit vanwege de hoge inflatie? Van de 1633 respondenten geeft 72% aan dit te doen.


Foto ter illustratie: © Igor Kardasov | Dreamstime

"We merken dat mensen langer nadenken over grote aankopen", vertelt Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland. "Ze gaan nog eens even ergens anders kijken, ze tellen hun knopen. Vorig jaar, tijdens corona, besloten mensen makkelijker dat ze dat ene setje voor de tuin gingen kopen. Het is voor onze verkopers nu taaier."

"In deze tijd van het jaar, zo vlak voor de zomer, is het normaal dat de verkopen in onze sector een beetje teruglopen", aldus Kees Hoogendijk, directeur van Koninklijke CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, aan. "Maar nu is echt sprake van een flinke daling." Volgens hem zien vooral keukenleveranciers en bedden- en woonzaken hun omzet teruglopen.

Bron: RTV Drenthe

Publicatiedatum: