Vorstelijke tentoonstelling in barok stadspaleis

Een vorstelijke tentoonstelling in een barok stadspaleis: dit jaar is het 250 jaar geleden dat onze eerste koning Willem I geboren werd. Maar hij was ook Vorst van Fulda en daarom vindt van 18 juni t/m 25 augustus 2022 in deze Duitse stad de grote zomertentoonstelling 'Design & Dynastie' plaats.Tentoonstelling
De grandeur van de locatie, het omringende park, de collecties van het Koninklijk Huisarchief en het vakwerk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen zullen de bezoekers verrassen. Alles is voor deze tentoonstelling uit de spreekwoordelijke kast gehaald: groots zilverwerk, porselein, juwelen van Mellerio, een unieke collectie portretminiaturen en het staatsbanketservies.

Gebruiksfunctie geëerd
De oorspronkelijke gebruiksfuncties van de paleiskamers worden geëerd en verrijkt met origineel werk van prominente Nederlandse vormgevers, zoals Hella Jongerius, Jan Taminiau, Joep van Lieshout, Scholten & Baijings en fotografie van Vincent Mentzel, Erwin Olaf en Gemmy Woud-Binnendijk. Ook jong talent van Meesteropleiding Coupeur krijgt een plek binnen de muren van deze barokke prachtlocatie.

Het concept van de tentoonstelling is bedacht door Nicole Uniquole, in opdracht van de stad Fulda. De tentoonstelling wordt een waar “Gesamtkunstwerk”, dat het karakter van de ruimtes versterkt en de schoonheid van de locatie benadrukt. De art direction is uitgevoerd in samenwerking met Maarten Spruyt.

Meer informatie:
Fulda
www.fulda2022.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven