Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Landelijke speler van o.a. kantoormeubilair en projectinrichting

Klein Duimpje dat reus opat nu ook failliet

In 2018 had het bedrijf 125 medewerkers in dienst en een omzet van rond de € 13,5 miljoen. In dat jaar kocht het voor een bedrag van naar verluidt rond de € 40 miljoen alle 39 vestigingen van Office Centre in Nederland. Office Centre was vier jaar geleden goed voor een omzet van ca. € 80 miljoen met 550 medewerkers. Inmiddels is het 2022 en is zowel Office Centre als nu ook KantoorExpert failliet.

Rechtbank Utrecht heeft vandaag (vrijdag 20 mei) de firma Kantoorexpert Groep B.V., handelend onder Kantoorexpert Groep, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32117701 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. H. Dulack tot curator. 

Vier jaar geleden vertelde Frans Davelaar, oprichter en ceo van KantoorExpert, nog vol trots over de overname. "Voor buitenstaanders komt het misschien vreemd over: Klein Duimpje verzwelgt de reus. Maar na anderhalf jaar delibereren voelt het voor ons als een vertrouwde deal", zei hij tegen het FD.

Door Office Centre los te weken uit Staples Europe moesten de winkels beter gaan renderen. ‘De winstmarge is nu marginaal. De kosten voor bijvoorbeeld IT-systemen zijn te hoog voor een nationaal werkzaam bedrijf. Daar kunnen we op besparen’, zo stelde Davelaar destijds.

In het eerste kwartaal van vorig jaar verkocht Davelaar het bedrijf aan de investeringsmaatschappij Standaard investment. 

Helaas is nu het doek definitief gevallen voor KantoorExpert, dat een groot leveringsprogramma had. Van een doosje nietjes tot een multimediacomputer, van koffie tot een bureaustoel.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven