Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woninginrichters en andere klanten laten zich graag informeren

Groothandelsbedrijf Headlam positief verrast over opkomst op Explore & Discover Day

Bij aankomst staat bijna het complete wagenpark - tien vrachtauto's, waaronder een spiksplinternieuwe - te pronken voor de poorten van groothandelsbedrijf Headlam. Versgebakken pizzapunten van Viva la Pizza en infostands van Bostik en F. Ball op het buitenterrein laten bezoekers zich al snel welkom voelen.
De groothandel in raamdecoratie en vloerbedekkingen hield afgelopen maandag (16 mei) open huis. Iets meer dan 100 relaties kwamen een kijkje nemen. "We zijn positief verrast over de opkomst. Het is een hele mooie dag zo", zegt woordvoerster Sagitta Tobé halverwege de maandag, als er zojuist een groepje retailers naar binnen gaat voor de rondleiding om het imposante magazijn te bewonderen. "Alle teamleden van Headlam steken vandaag de handen uit de mouwen, de teamspirit voelt goed ", aldus een enthousiaste Sagitta, die zelf al bijna 25 jaar voor het bedrijf in Zutphen werkzaam is.


Commercieel manager Dennis Spiegelenberg (links) leidt de eigenaren van Euro-Floor Utrecht (rechts) rond. Woordvoerster Sagitta Tobé (met witte blouse) luistert mee.


Ahmad Sawaghi (rechts) en Simon Giaccitto van Viva La Pizza zorgden voor het inwendige van de bezoekers.

Explore & Discover Day. Onder dat thema werden woninginrichters en andere klanten naar Gelderland gelokt, waar ook de stad aan de rechteroever van de rivier de IJssel kon worden ontdekt middels een city quest. Het aangename met het nuttige combineren, vatte Sagitta het mooi samen. Verschillende bezoekers namen dan ook van die gelegenheid gebruik.

Voor Headlam was het alweer vier jaar geleden dat er een open dag werd gehouden. "Vooraf was het best wel spannend wie er allemaal zouden komen, maar met iets meer dan 100 belangstellenden zijn we zeer tevreden", aldus Sagitta.


De nieuwste aanwinst binnen het wagenpark van Headlam, dat uit tien vrachtauto's van het merk Volvo bestaat.



Nieuwe leverancier
Nieuwkomer Bostik, waarmee Headlam sinds een paar maanden zaken doet, viel gelijk met de neus in de boter. Met technisch ondersteuner Ernst Bannink en accountmanager Fedde Trinks liet het bedrijf uit Oosterhout de bezoekers kennis maken met de verschillende lijm- en afdichtingsproducten. Ze toonden de verwerking en bewerking van de primers, egalines en lijmen bij de Bostik SmartVan. 


Ernst Bannink en Fedde Trinks kwamen met de Bostik SmartVan naar het hoofdkwartier van Headlam.

De twee specialisten van het wereldwijd opererende bedrijf reageren heel positief, als ze aangesproken worden. "We waren nog aan het opbouwen of de eerste mensen kwamen al naar ons toe. Ze wilden graag weten wie we zijn en wat we doen. Als ik zeg dat we onderdeel zijn van kitter Van den Braven, dan weten ze ons gelijk te plaatsen. We krijgen vooral vragen over speciale situaties, maar ook over bijvoorbeeld wat we allemaal kunnen leveren. Daar willen ze dan tekst en uitleg over", vertellen de twee specialisten. Als zich ergens een probleem voordoet, dan gaat een van hen met de accountmanager van Headlam mee om dit op te lossen. "Dat vindt men wel prettig, dat we 'overal' een technische oplossing voor hebben."

Styccobond F58 PLUS
Ook specialisten van F. Ball, fabrikant van vloerlijmen en voorbereidingsproducten voor de professionele vloerenlegger, gaven maandag acte de présence in de personen van export business officer Esther Swinnock-Groenendijk en technisch adviseur Kees-Jan van Eeren. Geshowd en gedemonstreerd werd de nieuwe lijm Styccobond F58 PLUS. "Afgelopen najaar gelanceerd en nu al een bestseller", zegt Esther. "Deze vloerlijm is sneldrogend (tegels leggen na 5 minuten), maar heeft een open c.q. bewerkingstijd van drie uur", vertelt ze.


Technisch adviseur Kees-Jan van Eeren en Esther Swinnock-Groenendijk demonstreren de nieuwe lijm Styccobond F58 PLUS. 

Styccobond F58 PLUS is een oplosmiddelvrije, met vezels verrijkte lijm voor het nat, halfnat of drukgevoelig verlijmen van PVC vinyl banen en tegels. Bij natte verlijming is deze geschikt voor het bevestigen van rubber banen en tegels met een maximale dikte van 2,5 mm. Het biedt een sterke hechting en hoge aanvangskleefkracht. "Het is ook ideaal voor grotere formaten planken en tegels LVT, vinylvloerbekledingen", voegt Esther er nog aan toe. "Bovendien kun je met 10 liter 60 vierkante meter wegleggen."
Technisch adviseur Kees-Jan richt zich vooral op de ondersteuning. Dus als er klanten zijn die willen weten welke lijm het beste te gebruiken is voor bijvoorbeeld vinyl en rubber vloerafwerkingen, dan adviseert Kees-Jan daarin. "Ook als mensen overstappen naar onze producten, vertel ik ze alle ins en outs. "Het is belangrijk dat stoffeerders de juiste ondersteuning krijgen. We geven regelmatig demonstratie en bezoeken graag op locatie, om advies te geven over specifieke vloeren", aldus Kees-Jan. 
F. Ball werkt dit jaar al tien jaar samen met Headlam. "Dus dat is best wel een mijlpaal. Op de komende InCoDa zijn we ook weer present", voegt Esther er nog aan toe.


Pamela Bassant (rechts) gaf namens COREtec uitleg over de nieuwe, nu al succesvolle collectie XL-END.


Francis Adam van Maestro Steps, waarvan Headlam distributeur is, legde bezoekers uit dat het alles-in-één-pakket voor een snelle traprenovatie zonder vervelend kap-en breekwerk is. 

Bezoekers konden in de showroom van Headlam onder andere de nieuwe collectie binnenzonwering Happy Days Sunny lifestyle, COREtec lijn en lifestyle-interior gordijn, tapijt en vinyl ontdekken. 


Thijs van Wouden en Jeroen Suthof (rechts) leggen bezoekers alles uit over raamdecoraties en vloeren.

Meer informatie:
Headlam
Bettinkhorst 4
7207 BP Zutphen 
mailing@headlam.nl 
www.headlam.nl 
www.lifestyle-interior.nl