Rechtbank verklaart Ben Demmers Design failliet

Decennialang maakte BD Design bijzondere verlichting en meubelen (salon- en bijzettafels) die over de hele wereld haar weg vonden, van Amsterdam tot New York en van Milaan tot Dubai. Gewerkt werd aan talrijke prestigieuze projecten en met topdesigners over de hele wereld. De verlichting en interieurelementen van het bedrijf uit Uitgeest zijn in de meest exclusieve landhuizen, villa's, hotels, jachten en vliegtuigen terug te vinden. Gisteren viel het doek voor de firma en deed de rechter definitief het licht uit. BD Design is failliet verklaard.


BD Design produceerde ook tafels, eveneens volledig handgemaakt. 

Op 11 mei heeft de rechtbank Haarlem de firma BD Design B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 35027127 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. M. Helmstrijd tot curator. Het insolventienummer is F.15/22/44. 

BD (Ben Demmers) Design was een puur Hollands bedrijf, gevestigd in het Noord-Hollandse Uitgeest. Gestart vanuit een traditionele siersmederij en uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van verlichtingsarmaturen en interieurelementen. Hollands vakmanschap en ondernemerschap in combinatie met bijzonder design talent en het adopteren van nieuwe innovaties en technieken liggen hieraan ten grondslag, zo meldt de website van BD Design.

Sinds 2018 was Rob Brevé (54) 100% aandeelhouder en directeur van BD Design. Hij nam in dat jaar het bedrijf over van oprichter Ben Demmers.

Niet bekend is of het een doorstart maakt.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven