Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor Jan Ulaga

Bij gelegenheid van Koningsdag 2022 ontvingen 14 inwoners van Brunssum een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt. Eén gedecoreerde werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, te weten Jan Ulaga (78).

Hij vervulde van 1981 tot 2015 diverse bestuursfuncties op landelijk niveau voor de vakbond FNV Bouw. Voor de FNV was hij daarnaast in vele andere functies actief, waaronder penningmeester van de rayoncommissie van Rayon 42, lid van de landelijke Vakgroepsraad Meubel en Houtindustrie, en secretaris van de regionale Vakgroepsraad Meubel en Hout. Ook was hij lid van de ledenraad pensioenfonds Meubelindustrie en secretaris/penningmeester van de Regionale OpleidingsCommissie Bouw. Sinds 2015 is hij bestuurslid voor Lokaal FNV Parkstad.

Van 1988 tot 2005 was de heer Ulaga voorzitter van de Ondernemingsraad van Licom NV. Voor de ouderenbond ANBO, afdeling Brunssum, zat hij ruim 10 jaar lang (2005-2016) als penningmeester in het bestuur en hielp leden met de belastingaangifte. Voor leden van de ANGO vervulde hij dezelfde belastingservice (2009-2016) en hetzelfde doet hij nu voor leden van de KBO (sinds 2015). De heer Ulaga was 10 jaar lang (2006-2016) voorzitter van de Cliëntenraad WWB. Sinds 2007 is hij lid van de SMO-raad Brunssum. Tevens is hij sinds 2006 vrijwilliger bij het CMWW op het gebied van schuldhulpverlening, belastingzaken en sociale zaken.

Publicatiedatum: