Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurarchitect Bart Appeltans:

'Fast furniture is de nieuwe fast fashion'

Fastfood en fast fashion is zeer waarschijnlijk voor velen bekend. Fast furniture daarentegen wat minder. In principe is het precies het zelfde alleen dan gericht op meubelen. Het bijzondere is dat hier niet zo een groot probleem van wordt gemaakt, terwijl dit een grote invloed heeft op de aarde. Interieurarchitect Bart Appeltans legt aan Het Laatste Nieuws (HLN) uit waar deze trend vandaan.


Interieurarchitect Bart Appeltans.

“Dat is jammer genoeg eigen aan de consumptiemaatschappij waarin we leven. Het gebeurt trouwens niet alleen met decoratiespullen. Ook grote meubels worden sneller afgewisseld en bij het grof huisvuil gezet”, zegt hij. “Vroeger kochten mensen een salon dat voor minstens twintig jaar moest meegaan. Vandaag verkiezen we een zetel die geen al te grote hap uit ons budget neemt en na vijf jaar vervangen kan worden. Alles, pas op, niet iedereen redeneert zo. Maar een groot deel van de bevolking wel.” 

Lees hier het hele interview met Bart Appeltans op HLN.

Publicatiedatum: